Recensie: The Christmas Chronicles: Part Two is heerlijk avontuur voor jong en oud

Recensie: The Christmas Chronicles: Part Two is heerlijk avontuur voor jong en oud
Met Kurt Russell en Goldie Hawn

Film :

Vanaf vandaag - 25 november - staat de film The Christmas Chronicles: Part Two op Netflix. Een groot feest, want het prachtige koppel Mr. en Mrs. Claus is terug in een heerlijk avontuur. Natuurlijk met alle rendieren Rudolf, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donner, Prancer en Vixen, én de gevallen elf en bad guy Belsnickel. Lees hier de filmrecensie van The Christmas Chronicles: Part Two.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

The Star of Bethlehem
Het is twee jaar geleden dat zus en broer Kate en Teddy Pierce hebben geholpen om alle kerstcadeaus te bezorgen en sindsdien is er veel veranderd. Kate is nu een cynische tiener die met tegenzin Kerstmis viert in Cancun, Mexico met de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon Jack (Jahzir Bruno). Omdat ze niet bij haar nieuwe familie wil horen, loopt Kate weg. Maar als de mysterieuze, magische onruststoker Belsnickel dreigt de Noordpool en dus Kerstmis voorgoed te verwoesten, gaan Kate en Jack onverwacht mee op een bijzonder avontuur met de Kerstman.

Kurt Russell en Goldie Hawn in de film 'The Christmas Chronicles: Part Two'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Twee jaar geleden was de eerste film The Christmas Chonicles (lees hier onze recensie) een groot succes op streamingdienst Netflix. Toen was Kerstmis al in groot gevaar, en nu is het opnieuw oorlog op de Noordpool als de gevallen elf Belsnickel met zijn hypermoderne gadgets voor hel en verdoemenis zorgt. Deze bijzonder fantasierijke familiefilm weet steeds weer te verrassen, met veel fraaie details, en is tot aan de nok toe gevuld met special effects. Met als stralende middelpunten het acteurskoppel Kurt Russell en Goldie Hawn als de familie Claus. Dit tweede deel overtreft de voorganger niet, en het einde is mierzoet, maar als Kerstfilm is het wederom genieten. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Kurt Russell (The Hateful Eight) en Goldie Hawn (Overboard) zijn ook Judah Lewis (The Babysitter) en Darby Camp (The Leftovers) te zien in deze film. De regie is voor Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer's Stone).

The Christmas Chronicles: Part Two is vanaf 25 november 2020 op Netflix te zien. Genre: Familiefilm, Avontuur. Tijdsduur: 112 minuten. IMDb-score: 6,9.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Christmas Chronicles: Part Two is heerlijk avontuur voor jong en oud of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier