Prachtige IDFA-documentaire Bruce donderdag te zien op NPO 2

Prachtige IDFA-documentaire Bruce donderdag te zien op NPO 2
Kan hij zijn leven weer op de rit krijgen?

Kijktip :

Deze week blijft NPO 2 ons verblijden met de mooiste documentaires, die enkele dagen geleden op première zijn gegaan op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Donderdagavond (26 november) is de prachtige documentaire Bruce op tv te zien.

Bruce gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Criminaliteit
Het leven van de inmiddels 27-jarige Bruce werd lange tijd gevuld met criminaliteit, drugs en geweld. Het resulteerde in een periode van veertien jaar op internaten en in de gevangenis. Wanneer hij langs het internaat waar hij als kind woonde rijdt, concludeert Bruce dat zijn leven vol kattenkwaad hier begon. Volgens de tante van Bruce begon het bij zijn ouders, die een jointje belangrijker vonden dan hun zoon.

Tekst gaat verder onder video's.

Verwaarlozing
Drugs en verwaarlozing waren voor de jonge Bruce aan de orde van de dag, maar nu is hij eindelijk vrij. Voor het eerst in zijn leven leert de volwassen Bruce te reflecteren op zijn gewoonten, gedrag en gevoelens. Hij gaat bij zijn vader op bezoek en reist naar familie die in het buitenland woont. Op die manier probeert hij met ziczhelf in het reine te komen. In de boksschool kan hij zijn frustraties kwijt; niet alleen op de bokszak, maar ook in gesprekken met beste vriend Lamyn.

De documentaire Bruce is op donderdag 26 november om 22.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Bruce terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige IDFA-documentaire Bruce donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier