Donderdag in M: Arnold Vanderlyde en meer over comeback Mike Tyson

Donderdag in M: Arnold Vanderlyde en meer over comeback Mike Tyson
De gasten van donderdag 26 november

Kijktip :

De Amerikaanse bokslegende Mike Tyson maakt dit komend weekend (28-29 november) een comeback in de boksring. Voormalig topbokser Arnold Vanderlyde is één van de fans die hierover komt vertellen in M. Wie schuiven er nog meer aan?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in M - donderdag 26 november

  • Het is nu al een legendarische wedstrijd: de 54-jarige Mike Tyson tegen de 51-jarige Roy Jones Jr. 'Iron Mike'. Na 15 gevechtsloze jaren maakt hij zijn rentree in de boksring. Is hij met zijn 54 lentes op deze wereld nog steeds onoverwinnelijk? We bespreken het met oud-bokser Arnold Vanderlyde en Tyson-liefhebbers presentator Kaj Gorgels en schrijver Alex Boogers.
  • We gaan vanavond samen met hoogleraar Herman Pleij terug in de tijd. In de Hermitage in Amsterdam is op dit moment de grote tentoonstelling 'Romanovs in de ban van de ridders' over de middeleeuwen te zien. Ridders, jonkvrouwen en harnassen; alles komt aan bod. Maar de 'real deal' is toch echt de 'Roman de la Rose'. De belangrijkste- én meest invloedrijke tekst uit de middeleeuwen. Een verhaal over hoofse liefde en seks!
  • Boksen is toch een soort dans, het heeft iets theatraals en filmisch. Daarom hebben we, in voorpret naar het gevecht van aankomende zaterdag, The Dutch String Collective gevraagd om Mike Tyson te voorzien van een soundtrack. Geniet mee van 'de dans van Iron Mike'!
  • De ruzies, het moddergooien en de machtsstrijd… Het gesprek van de dag gaat volledig over de soap rondom Forum voor Democratie. Maar eigenlijk is de grotere vraag: hoe zijn thema's zoals antisemitisme en racisme ingebed in de samenleving, met name bij jongeren? We praten hierover met Bas Heijne en Avinash Bhikhie.
  • Deze week werd steeds duidelijker dat de departementen in Den Haag langs elkaar heen hebben gewerkt, met alle gevolgen van dien. Hebben ze hun lesje geleerd? We praten erover met Wilma Borgman en Sven Kockelmann.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in M: Arnold Vanderlyde en meer over comeback Mike Tyson of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier