Donderdag in Op1: Ernst Kuipers over coronacijfers en maatregelen

Donderdag in Op1: Ernst Kuipers over coronacijfers en maatregelen
De gasten van donderdag 26 november

Kijktip :

Het gesprek over corona gaat gewoon weer verder. Binnenkort weten we of we Kerst mogen vieren met de familie. Ernst Kuipers geeft een update van de cijfers. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 26 november

  • De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Om die reden ook wel ‘de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’, genoemd. Gisteravond in de Beurs van Berlage zijn de winnaars Gulpener Bier, Von Ghalem (specialist in ziekenhuisapparatuur) en schoonmaakbedrijf CSU onderscheiden door Koningin Máxima.Klaas Knot, voorzitter van de stichting, was erbij. Met hem en met Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, praten we over het belang van deze prijs en over ondernemen in coronatijd.
  • Ernst Kuipers is voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, maar hij wordt ook wel de zorgbaas van Nederland genoemd. Zijn woorden zijn van grote invloed op het maatschappelijk debat. Met Kuipers praten we over de laatste besmettingscijfers en de huidige stand van zaken op de IC’s. Is het terecht dat onze vrijheid wordt gemeten aan het aantal beschikbare ziekenhuisbedden?
  • De toekomst van de Afrikaanse olifant Buba is hoogst onzeker. Carola Schouten, minister van landbouw, wil de dikhuid al enige tijd overplaatsen naar het buitenland. Daar is Lutz Freiwald, het baasje van Buba, het niet mee eens. Volgens hem hoort de olifant bij het circus en hij vreest voor het welzijn van het dier als zij weg zou moeten. Hij schuift aan bij Op1 om erover te praten, samen met Kevin van Geet, dierenwelzijnscoördinator Circuspunt.
  • De soap bij Forum voor Democratie gaat maar door en door. Politiek journalist Marieke Smits en hoofdredacteur van Elsevier Arendo Joustra duiden te situatie. FvD-stemmers houden hun hart vast voor de toekomst van hun partij.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 26 november gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Ernst Kuipers over coronacijfers en maatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier