Docu Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land zaterdag te zien op NPO 2

Docu Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land zaterdag te zien op NPO 2
Kunstenaar duikt in adoptiegeschiedenis

Kijktip :

Op de late zaterdagavond van 28 november zendt NPO 2 de fascinerende kunstdocumentaire Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land uit. Hierin gaat kunstenaar Raquel van Haver voor haar nieuwe expositie op onderzoek uit in een poging haar mistige adoptiegeschiedenis te ontrafelen.

Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Schildertalent
Raquel van Haver wordt door kunstcritici beschouwd als hét schildertalent van dit moment. Ze heeft zelf behoefte aan sterke, vrouwelijke rolmodellen en hiervoor reist ze naar haar geboorteland in Zuid-Amerika: Colombia. Daar ontmoet Raquel diverse sterke vrouwen, die strijden voor sociale gelijkheid en die haar inspireren voor haar nieuwe serie schilderijen.

Schilderproces
De reis naar haar geboorteland maakt een grote indruk op Raquel en de gevolgen hiervan worden duidelijk als ze terugkeert in Nederland. In ons land begint ze aan een intensief schilderproces, waarbij ze een bijzondere artistieke keuze maakt. Raquel beeldt de vrouwen af als moderne Mariafiguren, een ode aan de vrouwen van Colombia.

De documentaire Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land is op zaterdag 28 november om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Raquel van Haver: De vrouwen van mijn land zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier