Nieuwe docuserie Klassen gaat maandag van start op NPO 1

Nieuwe docuserie Klassen gaat maandag van start op NPO 1
Scholieren, ouders en leraren uit Amsterdam-Noord

Kijktip :

Vanaf maandag 30 november is de nieuwe documentaireserie Klassen te zien op NPO 1. Elke maandag krijgen we een kijkje in het leven van scholieren, ouders en leraren in Amsterdam-Noord. Hier wordt elke dag gestreden om iedereen gelijke kansen te geven.

Klassen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Worstelingen
Centraal in de documentaire staan de kinderen uit groep 8, die op hun schooladvies voor het middelbaar onderwijs wachten, en middelbare scholieren die opboksen tegen lage verwachtingen of juist moeten leven met hoge verwachten. Elk kind kent zo zijn of haar eigen worstelingen: een moeilijke thuissituatie, de drang om te presteren.

Straatbeeld
Naast de kinderen krijgen we ook volwassenen te zien, die strijden de belangen van kinderen: zeer betrokken leraren, mentor, bestuurder en wethouder. In Amsterdam-Noord is er sprake van een scheiding in de klassen. De grote toestroom van hoogopgeleide ouders levert een nieuw straatbeeld op, maar hun kinderen gaan naar andere scholen dan die van de oorspronkelijke buurtbewoners.

De documentaireserie Klassen is vanaf maandag 30 november wekelijks om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Klassen terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Klassen gaat maandag van start op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier