Recensie: Mosul is meer dan een potje Call of Duty

Recensie: Mosul is meer dan een potje Call of Duty
Indrukwekkende oorlogsfilm van makers Avengers: Endgame

Film :

Sinds 26 november staat de oorlogsfilm Mosul op Netflix. Eerder dit jaar ging de actie- en oorlogsfilm Extraction van dezelfde makers in première op Netflix. Nu komt deze nieuwe oorlogsfilm, maar deze is veel serieuzer van toon. Lees hier de filmrecensie van Mosul.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Het verhaal
In 'Mosul' probeert het Nineveh SWAT-team (een afvallige politie-eenheid) weerstand te bieden aan de Islamitische Staat in het Noorden van Irak. De eenheid zet alles op alles om hun stad Mosul uit de handen te houden van de terroristische organisatie.

Acteur Adam Bessa in de film 'Mosul'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De film opent indrukwekkend, met grote shots van een kapotgeschoten stad waar alleen maar de dood heerst. Mosul is een zeer aangrijpende film, waarin je weer te zien krijgt hoe zinloos en hartverscheurend oorlog is. Mosul is een degelijke productie met drie acteurs die indruk maken: Adam Bessa, Suhail Dabbach, en Is'haq Elias acteren sterk en meeslepend. Het verhaal heeft niet heel veel om het lijf. Vooral het einde is heftig, ontroerend en goed. Een uitstekende Netflix-Original, waarin helaas (ook in dit oorlogsverhaal) kinderen de grootste slachtoffers zijn. Drie sterren.

Cast
Naast Adam Bessa (Extraction) en Suhail Dabbach (Whiskey Tango Foxtrot) is ook Is'haq Elias (Messiah) in deze film te zien. Deze productie geregisseerd door Matthew Michael Carnahan (Deep Water Horizon).

Mosul is vanaf 26 november op Netflix te zien. Genre: Oorlog, Drama, Thriller. Tijdsduur: 86 minuten. IMDb-score: 7,4.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Mosul is meer dan een potje Call of Duty of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier