Recensie: in Wolfwalkers komt betoverend mooi sprookjesverhaal tot leven

Recensie: in Wolfwalkers komt betoverend mooi sprookjesverhaal tot leven
Nieuwe animatiefilm is meesterwerk uit Ierland

Film :

Op 25 november is de animatiefilm Wolfwalkers in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. De Ierse animatiestudio Cartoon Saloon weet de ene na de andere magische en prachtige animatiefilm uit hun mouw te schudden. Lees hier de filmrecensie van Wolfwalkers.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Het verhaal
Het jaar is 1650. In een tijd van bijgeloof en magie reist de jager en voormalige soldaat Bill Goodfellowe met zijn schattige dochter Robyn diep het 'Wolfland' in. Hij is gekomen om de laatste wolvenroedel uit te roeien. Zijn trofee: gratie van de ongevoelige, puriteinse Lord Protector en een kans op een beter leven voor zijn dochter. Maar wanneer Robyn een jonge wolf in haar vizier krijgt, kan ze niet schieten. In plaats daarvan wordt ze gebeten. Die nacht sluipt een mysterieus wild meisje Robyns kamer in.

Een scène uit de animatiefilm 'Wolfwalkers'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Drie eerdere animatiefilms van deze studio (Song of the Sea, The Secret of Kells en The Breadwinner) werden genomineerd voor een Oscar. Ook de nieuwe en adembenemende sprookjesfilm Wolfwalkers zou zo maar eens deze eer ten deel kunnen vallen. Naast de kunstzinnige en beeldschone Escher-achtige animatie, met veel details, is de soundtrack (Running with the Wolves van AURORA) een hoogtepunt. Een verhaal over vriendschap en verlies, natuur en dierenliefde - het komt allemaal aan bod. Een krachtige animatiefilm die spannend en boeiend is voor jong en oud. Prachtig om te zien. Vier sterren.

Cast
In deze animatiefilm zijn de stemmen te horen van onder anderen Sean Bean (Game of Thrones) en Honor Kneafsey (The Bookshop). Deze productie is geregisseerd door Tomm Moore en Ross Stewart (Song of the Sea).

Wolfwalkers is vanaf 25 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Animatie. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score: 8,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in Wolfwalkers komt betoverend mooi sprookjesverhaal tot leven of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV