Recensie: Let Him Go haalt het bloed onder je nagels vandaan

Recensie: Let Him Go haalt het bloed onder je nagels vandaan
Thriller met Kevin Costner en Diane Lane

Film :

Vanaf 3 december gaat de film Let Him Go draaien in de Nederlandse bioscopen. Het is heerlijk om de 65-jarige Kevin Costner weer eens in een prima rol te zien, zij het met weinig woorden. De show wordt gestolen door Diane Lane in een thriller die je (soms) op het puntje van je stoel laat zitten. Lees hier de recensie van Let Him Go.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

George en Margaret Blackledge
Na het tragische overlijden van hun zoon verlaten de gepensioneerde sheriff George Blackledge en zijn vrouw Margaret hun ranch in Montana en reizen ze naar North Dakota om hun kleinzoon te redden. Hij is in handen gekomen van de levensgevaarlijke familie Weboy van de nieuwe man van hun schoondochter, met aan het hoofd Blanche Weboy. De vlam slaat in de pan als de jongen het huis van deze familie niet mag verlaten.

Diane Lane en Kevin Costner in de dramafilm 'Let Him Go'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Let Him Go kan met recht een slow burner genoemd worden, want een groot deel van de tijd zit je naar een mooie, rustgevende speelfilm te kijken. Maar als de zweep erover gaat, is het pompen of verzuipen. De snaren van onrecht, wraak en haat worden keihard geraakt als de nood het hoogst is in een thriller/dramafilm zoals we hem willen zien. Met fantastische rollen voor Kevin Costner en zijn prachtige vrouw Diane Lane. Maar ook de schurk van het stel, Blanche Weboy (geweldig vertolkt door Lesley Manville), maakt indruk met scherpe dialogen. Orgineel of nieuw is het allemaal niet, maar de film laat je (af en toe) flink zweten. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Kevin Costner (The Highwaymen) en Diane Lane (Trumbo) zijn ook Lesley Manville (Maleficent: Mistress of Evil), Jeffrey Donovan (Honest Thief) en Booboo Stewart (Bad Company) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd Thomas Bezucha (Monte Carlo).

Let Him Go is vanaf 3 december 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 113 minuten. IMDb-score: 6,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV