Deze 10 films komen in december 2020 in de Nederlandse bioscopen

Deze 10 films komen in december 2020 in de Nederlandse bioscopen
Met Wonder Woman 1984 en nog veel meer

Film :

De decembermaand staat voor de deur, waarmee we dit bizarre jaar eindelijk afsluiten. De Nederlandse bioscopen zijn gelukkig open (helemaal coronaproof natuurlijk) en gaan eruit met een paar dikke blockbusters! Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van december 2020.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

1. Let Him Go (3 december, IMDb ★ 6,8)

Een spannende thriller met de inmiddels 65-jarige Dances with Wolves-acteur Kevin Costner en Diane Lane in de hoofdrollen. De boel slaat op tilt als de gepensioneerde sheriff George Blackledge en zijn vrouw Margaret ontdekken dat hun kleinzoon is ontvoerd. Hij is in de handen van de gevaarlijke familie van de nieuwe man van hun schoondochter gekomen, met aan het hoofd Blanche Weboy. Lees hier waar je de film Let Him Go kunt streamen.

2. Monster Hunter (3 december)

Een draak van een film, of wordt het dik genieten met Resident Evil-ster Milla Jovovich? Als een onverwachte zandstorm Captain Artemis en haar militaire eenheid transporteert naar een nieuwe wereld ontdekken ze dat deze onbekende plek vol levensgevaarlijke bedreigingen zit. Er leven gigantische en angstaanjagende monsters die niet te stoppen zijn met de wapens van de mensheid. Lees hier waar je Monster Hunter kunt streamen.

3. Come Away (10 december, IMDb ★ 5,8)

Een mix van fantasie en drama, met niemand minder dan Angelina Jolie in de hoofdrol. Come Away vertelt het verhaal van Alice en Peter, vóór Alice haar Wonderland vindt en Peter naar Neverland vertrekt. Wanneer de oudste broer van Alice en Peter bij een tragisch ongeluk overlijdt, valt het eens zo hechte gezin uiteen van verdriet. Maar dan hebben de kinderen een plan. Lees hier waar je Come Away kunt streamen.

4. The Midnight Sky (10 december)

Splinternieuwe thriller van George Clooney draait 10 december in de bioscoop, twee weken later op Netflix. Het verhaal gaat over een eenzame wetenschapper op de Noordpool. Hij probeert astronauten te waarschuwen die terugkeren tijdens een mysterieuze wereldwijde ramp. Lees hier waar je de film The Midnight Sky nog meer kunt streamen.

5. Bon Bini: Judeska in da House (10 december)

Ook Tante Judeska kan niet om de coronamaatregelen heen en moet in lockdown. Deze nieuwe Nederlandse komedie werd afgelopen zomer geheel in het geheim opgenomen. Jandino Asporaat besloot hiertoe nadat de opnames van Bon Bini Holland 3 (2021) wegens de coronacrisis werden uitgesteld. Lees hier waar je Bon Bini: Judeska in da House kunt streamen.

6. De Expeditie van Familie Vos (16 december)

Het prachtige Brabantse pretpark de Efteling is het decor van deze avontuurlijke en magische familiefilm. De familie Vos gaat op zoek naar een verborgen schat, nadat de overleden opa toch nog een laatste puzzeltocht voor hen heeft achtergelaten. Met rollen voor onder anderen Levi Otto, Peter Faber en Anna Drijver. Lees hier waar je De Expeditie van Familie Vos kunt streamen.

7. Wonder Woman 1984 (16 december)

De filmwereld is hevig door elkaar geschud door de coronacrisis, waardoor veel belangrijke releases werden uitgesteld. Zo ook deze superheldenfilm met de Israëlische actrice Gal Gadot in de hoofdrol. Het is natuurlijk geweldig nieuws dat Warner Bros. deze release alsnog doorzet. Extra feest: onze eigen Doutzen Kroes doet ook weer mee als de beeldschone Venelia. Lees hier waar je Wonder Woman 1984 kunt streamen.

8. A Christmas Gift from Bob (17 december)

Na het succesvolle en hartverwarmende waargebeurde verhaal A Street Cat Named Bob (woensdag 2 december op RTL 8), komt de Kat Bob (met sjaal) weer terug in de Nederlandse bioscopen - natuurlijk samen met straatmuzikant James. In dit nieuwe verhaal is het koude Londen (in Kerstsfeer) opnieuw het decor. Lees hier waar je A Christmas Gift from Bob kunt streamen.

9. De Slag om de Schelde (17 december)

Het wordt, met een budget van 14 miljoen euro, de op één na duurste Nederlandse film ooit. De Slag om de Schelde vond plaats in het najaar van 1944 en draaide om het gezag over de monding van de Schelde. De Duitsers wilden dat gebied koste wat kost in handen houden, wat leidde tot enorme gevechten met 10.000 slachtoffers tot gevolg. De cast is indrukwekkend, met Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters in de hoofdrollen. In 2021 zal deze titel exclusief verschijnen op Netflix. Lees hier waar je De Slag om de Schelde kunt streamen.

10. Words on Bathroom Walls (24 december, IMDb ★ 6,8)

De hekkensluiter is deze Amerikaanse dramafilm met een soundtrack van het dj-duo The Chainsmokers uit New York. De film, met hoofdrollen voor Andy Garcia en Charlie Plummer, gaat over een tiener die wanhopige pogingen doet om zijn paranoïde schizofrenie voor de buitenwereld te verbergen en dan verliefd wordt! Lees hier waar je Words on Bathroom Walls kunt streamen.

Actrice Gal Gadot en Chris Pine in de superheldenfilm 'Wonder Woman 1984'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV