Vanavond op tv: docu The Hunt for Gaddafi's Billions, nieuwe serie Klassen

Vanavond op tv: docu The Hunt for Gaddafi's Billions, nieuwe serie Klassen
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 30 november

Kijktip :

Vanavond zendt NPO 2 de bizarre en fascinerende documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions uit, waarin we te zien krijgen wat er is gebeurd met het geld van Muammar al-Qadhafi. Verder onder meer de nieuwe documentaireserie Klassen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 30 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: The Hunt for Gaddafi's Billions

NPO 2
20:00 uur

Kort na de dood van de Libische leider Muammar Gaddafi blijkt dat een groot deel van zijn enorme vermogen is weggesluisd. De makers van de documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions volgen een spoor dat niet geheel toevallig naar Zuid-Afrika leidt. Vanuit de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Nelson Mandela en Muammar Gaddafi is er een vertrouwensband tussen Libië en het ANC ontstaan. Het voedt de geruchten dat een deel van het verdwenen geld in Zuid-Afrika is ondergebracht.


Fantasyfilm: Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

NET 5
20:30 uur

Vanavond zendt Net5 de epische fantasyfilm Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 uit. De strijd tussen goede en kwade krachten binnen de tovenaarswereld barst los. Niemand is nog veilig en niets is meer wat het ooit was. Harry Potter komt steeds dichter bij de allesbeslissende confrontatie met de Heer van het Duister en zal als Uitverkorene misschien wel het ultieme offer moeten brengen.


Nieuw: Klassen

NPO 1
21:25 uur

In de nieuwe documentaireserie Klassen worden scholieren, ouders en leraren in Amsterdam-Noord gevolgd. Daar wordt in klaslokalen, huiskamers en op straat een strijd geleverd om iedereen en kans te geven. De documentaire volgt kinderen in groep 8, die op hun eindadvies wachten, en middelbare scholieren die opboksen tegen lage verwachtingen of juist moeten leven met te hoge verwachtingen.


Alle hens aan dek: natuurschoon en paniekmoment

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Alle hens aan dek ligt is het eindelijk rustiger weer, waardoor het tijd wordt om te genieten van de omgeving. Tot er plots paniek ontstaat. Nu de zee rustiger is, kan er eindelijk echt gekookt worden en geniet de bemanning van het prachtige weer, de rust en de natuur. De voorbij zwemmende walvissen zijn adembenemend. Dan is er plotseling paniek en wordt de man-over-boord-manoeuvre uitgevoerd om een drone te redden.


Terug: Gold Rush - White Water

Discovery
21:30 uur

In het nieuwe seizoen van Gold Rush: White Water gaan vader en zoon Fred en Dustin Hurt weer op goudjacht in de rivieren van Alaska. Fred en Dustin riskeren hun leven voor het goud. Ze trekken weer de onontgonnen bergen van Alaska in om goud te zoeken op de allergevaarlijkste plek: onder het water van de snelstromende bergrivieren. Het is de plek waar nog geen gouddelver heeft durven zoeken en daarom verwachten ‘Dakota Fred’ en zijn zoon dat ze er nog flink veel goud kunnen vinden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV