Dinsdag in Andere Tijden Special: 75 jaar Explosieven Opruimingsdienst Defensie

Dinsdag in Andere Tijden Special: 75 jaar Explosieven Opruimingsdienst Defensie
Speciaal team ruimt munitie op

Kijktip :

Dinsdagavond (1 december) is er op NPO 2 een speciale uitzending van Andere Tijden te zien, die volledig in het teken staat van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), die in 2019 alweer 75 jaar bestond.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bommen en granaten
In de uitzending, toepasselijk getitel 'Duizend bommen en granaten', volgen we de mensen van de EOD. Die werd in 1944 opgericht en zorgt er daarmee al ruim 75 jaar voor dat allerlei soorten munitie worden opgeruimd. Van bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog die nog verscholen liggen in het Nederlandse landschap tot verdachte pakketjes in de trein.

Springstoffen
Ook voor achtergebleven springstoffen bij een plofkraak deinzen de mensen van de EOD niet terug. Andere Tijden sprak met oud-EOD'ers over hun werk, hun angsten en het zwijgen thuis. In de gesprekken komen bermbommen in Afghanistan aan bod, evenals de gevolgen van een ongeluk. Aan de hand van archiefmateriaal wordt getoond hoe het werk in de loop der jaren is veranderd.

De Andere Tijden Special over de EOD is op dinsdag 1 december om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Andere Tijden Special: 75 jaar Explosieven Opruimingsdienst Defensie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier