Woensdag 2 december in Dokters van morgen: eierstok terugplaatsen

Woensdag 2 december in Dokters van morgen: eierstok terugplaatsen
Antoinette Hertsenberg op onderzoek in de medische wereld

Kijktip :

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Dokters van morgen gaat Antoinette Hertsenberg op onderzoek uit in de wereld van hormonen. Deze week komen onder meer het ontdooien en terugplaatsen van een eierstok en een anticonceptiemiddel voor mannen aan bod.

Dokters van morgen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kanker
Antoinette gaat in deze aflevering in gesprek met Elbrich, die op haar negende al kanker kreeg. Ze moest starten met chemotherapie en liet preventief een eierstok invriezen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en is Dokters van morgen getuige van het proces van het ontdooien en terugplaatsen van haar eierstok. Kan Elbrich toch nog zwanger worden?

Gel
En verder is er aandacht voor een anticonceptiemiddel voor mannen. De gel is ontwikkeld in Engeland en moet op de bovenarm van de man gesmeerd worden, waarna een zwangerschap bij een vrouw voorkomen kan worden. Antoinette vraagt mensen op straat of Nederlandse mannen bereid zijn deze gel te gebruiken. En vertrouwen vrouwen de smeerbereidheid van mannen?

Dokters van morgen is elke woensdag rond 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Dokters van morgen terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 2 december in Dokters van morgen: eierstok terugplaatsen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier