FOX Sports verandert naam per 1 januari 2021 in ESPN na overname

FOX Sports verandert naam per 1 januari 2021 in ESPN na overname
The Walt Disney Company neemt Eredivisie Media & Marketing over

Nieuws :

Eerst heette het voetbalkanaal Eredivisie Live, vervolgens veranderde de naam in FOX Sports en vanaf 1 januari 2021 zijn onder meer de Eredivisiewedstrijden weer te zien onder een andere naam: ESPN. Dit is het gevolg van de overname van Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company.

Lees hier op welk kanaal ESPN te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Weinig verandering
Dit zal er per 1 januari gaan veranderen voor FOX Sports:

  • De naam
  • Het logo
  • De vormgeving

Er zal echter ook veel hetzelfde blijven:

  • De uitzendrechten blijven behouden (Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League, KNVB-beker, Eredivisie voor vrouwen, Tweede Divisie en Amerikaanse competitie)
  • Alle analisten en presentatoren verhuizen mee
  • De kanalen waarop de ESPN-zenders te vinden zijn, zijn hetzelfde als die van FOX Sports nu

Tekst gaat verder onder Tweet.

Abonnement
ESPN is vanaf 1 januari beschikbaar bij alle tv-aanbieders die op dit moment FOX Sports aanbieden. Het hoofdkanaal van ESPN is voor de meeste tv-kijkers zonder aanvullend abonnement te zien bij onder meer Ziggo en KPN. De zender heeft bovendien geluk: vanwege het coronavirus programmeerde de KNVB veel topwedstrijden in januari, in de hoop dat er dan weer supporters in de stadions mochten zitten. Hoewel dat niet lijkt te gebeuren, staan er in de eerste maand van 2021 wél zes onderlinge duels tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ op de planning.

Lees hier hoe je de livestreams van ESPN Watch kunt kijken en bekijk hoe je als niet-abonnee een ESPN-dagpas of losse wedstrijd bestelt.

Vanaf 1 januari 2021 wordt de naam van FOX Sports vervangen door ESPN. Op het gebied van aanbod en distributie blijven de kanalen die FOX Sports momenteel heeft hetzelfde.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV