Oscargenomineerde documentaire For Sama woensdag te zien op NPO 2

Oscargenomineerde documentaire For Sama woensdag te zien op NPO 2
Aangrijpende film over oorlog in Syrië

Kijktip :

Op woensdag 2 december zendt NPO 2 de aangrijpende en heftige documentaire For Sama uit. In deze documentaire, die begin dit jaar genomineerd werd voor een Oscar, filmt de 26-jarige Syrische journaliste Waad al-Kateab vijf jaar van haar leven in de stad Aleppo, tijdens de opstand tegen president Bashar al-Assad.

For Sama gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Bombardementen
For Sama laat zien hoe Waad samenwoont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis in het door rebellen bezette Aleppo. De inwoners zitten als ratten in de val: aan alle kanten is de stad omringd, er vinden dagelijks hevige bombardementen plaats door het Syrische regime en de Russische luchtmacht en Waad vreest voor haar leven.

Videobrief
Vanuit die angst schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam. Ondertussen worstelt Waad met een levensbepalende keuze: moet ze de stad ontvluchten om het leven van haar dochter be schermen? Als ze vertrekt betekent dat het opgeven van de strijd voor vrijheid, waarvoor ze al zoveel offers heeft gebracht.

De documentaire For Sama is op woensdag 2 december om 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire For Sama terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oscargenomineerde documentaire For Sama woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier