Vanavond op tv: Start Top 2000 - The Untold Stories, Noorse dramaserie Exit en meer

Vanavond op tv: Start Top 2000 - The Untold Stories, Noorse dramaserie Exit en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 2 december

Kijktip :

Vanavond belooft het weer een gevarieerde televisieavond te worden. Er gaat een nieuw seizoen van Top 2000 - The Untold Stories van start, maar je kunt ook kijken naar de eerste aflevering van de Noorse dramaserie Exit. Verder wordt een bijzonder onderwerp besproken in Dokters Van Morgen, is er Champions League-voetbal en kun je kijken naar een indrukwekkende documentaire. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 2 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Manchester United - Paris Saint-Germain

SBS 6
20:30 uur

Vanavond kun je kijken naar de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de wedstrijd Manchester United - Paris Saint-Germain in de Champions League. Het is de vijfde speelronde in de groepsfase. Na vier duels is Manchester United koploper met 9 punten. Daarachter volgen PSG en Leipzig met 6 punten. De wedstrijd in Parijs was de eerste groepswedstrijd. Toen won United met 2-1, omdat Marcus Rashford vlak voor tijd de winnende maakte.


Terug: Welcome to Plathville

TLC
20:30 uur

Vanavond start het tweede seizoen van Welcome to Plathville, over de blonde, blauwogige familie met elf gezinsleden in het zuidoosten van Georgië. Ze delen een passie voor muziek, religie, gezinsleven en traditionele rolpatronen. Elke woensdag om 20:30 uur op TLC. Er is veel veranderd in de ooit zo hechte familie Plath, het gezin waar de tijd lang leek te hebben stilgestaan. Op hun landgoed renden de kinderen rond op blote voeten, klommen in bomen en vingen insecten – terwijl televisie, internet en social media taboe waren. Inmiddels heeft iedereen het landgoed verlaten en wonen de gezinsleden nu in drie afzonderlijke huizen, maar wel binnen loopafstand van elkaar. In dit seizoen veel ontwikkelingen in de liefde, carrières die zich ontwikkelen en ook ouders die blijven volhouden aan hun rigide levensstijl. Dat betekent nog steeds geen internet én geen suiker.


Dokters van Morgen: eierstok terugplaatsen

NPO 1
21:30 uur

Antoinette Hertsenberg duikt deze week in Dokters Van Morgen in het ontdooien en terugplaatsen van een eierstok en een anticonceptiemiddel voor mannen. Antoinette spreekt met Elbrich, die op haar negende vanwege kanker moest starten met chemotherapie en preventief een eierstok liet invriezen. Nu, bijna vijftien jaar later, volgt Dokters van Morgen het hele proces van het ontdooien en het terugplaatsen van haar eierstok. Is het mogelijk voor Elbrich om toch zwanger te worden? Daarnaast is er aandacht voor een anticonceptiemiddel voor mannen. Een gel, ontwikkeld in Engeland, die door het smeren op de bovenarm van de man een zwangerschap bij een vrouw kan voorkomen. Antoinette gaat de straat op met de vraag: is de Nederlandse man bereid deze gel te gebruiken? En vertrouwen de vrouwen de smeerbereidheid van de mannen?


Nieuw: Exit

Canvas
22:07 uur

Vanavond start de Noorse dramaserie Exit, met vier afleveringen op deze en volgende week woensdag rond 22:10 uur op de Vlaamse zender Canvas. Het leven van de rijke Adam Veile lijkt perfect, maar hij zoekt voortdurend zijn limieten op door te drinken en drugs te gebruiken, samen met zijn drie beste vrienden, Henrik, Jeppe en William. Zijn vrouw Hermine waagt zich na jaren proberen aan een vruchtbaarheidsonderzoek. Tijdens een etentje bij haar moeder raakt Adam verwikkeld in een ruzie met beide dames. Hij spreekt vervolgens af met z'n vrienden in hun vaste kroeg, waar blijkt dat Adam zich jaren geleden heeft laten steriliseren.


Terug: Top 2000 - The Untold Stories

NPO 3
22:10 uur

Leo Blokhuis duikt ook dit jaar in de archieven van 18 jaar Top 2000 a gogo. In Top 2000: The Untold Stories zijn elke woensdag om 22:10 uur om NPO 3 reportages te zien die zijn samengesteld uit niet eerder vertoonde interviews. In deze eerste uitzending een gesprek met Andrew Ridgeley van Wham over hoe hij en George Michael samen de wereldhit 'Careless Whisper' schreven. Zangeres Ellen Foley (van 'Paradise by the Dashboard Light') vertelt over hoe een liefdesrelatie met Mick Jones van The Clash een jaarlijkse cheque oplevert. De Belgische band Triggerfinger vertelt hoe hun hit 'I Follow Rivers' ontstaan is. Tijdens een bezoek aan de Engelse kust achterhalen we de ontstaansgeschiedenis van het nummer 'Sovereign Light Café' van de band Keane. En een akoestische versie van 'Chuck E's in Love' van zangeres Rickie Lee Jones.


Docu: For Sama

NPO 2
23:00 uur

In de documentaire For Sama filmt de 26-jarige Syrische journalist Waad al-Kateab vijf jaar van haar leven in Aleppo, tijdens de Syrische opstand tegen Assad. Waad woont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis in het door rebellen bezette Aleppo. Omringd van alle kanten, dagelijks gebombardeerd door het Syrische regime en de Russische luchtmacht, vreest Waad dat ze elk moment gedood kunnen worden. Daarom schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam. Waad worstelt met een onmogelijke keuze of ze al dan niet de stad moet ontvluchten om het leven van haar dochter te beschermen. Wanneer ze weggaat, betekent dat het opgeven van de strijd voor vrijheid, waarvoor ze al zoveel heeft opgeofferd.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start Top 2000 - The Untold Stories, Noorse dramaserie Exit en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV