Serierecensie: Alien Worlds is buitenaardse en imposante docu op Netflix

Serierecensie: Alien Worlds is buitenaardse en imposante docu op Netflix
Wetenschappers en biologen speculeren over universum en zijn planeten

Kijktip :

Vanaf vandaag - 2 december - staat de documentaire Alien Worlds op Netflix. De grote vraag die ons allemaal bezighoudt: is er leven op andere planeten? Deze bijzondere docu probeert antwoorden hierop te geven. Lees hier de serierecensie van Alien Worlds.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Atlas, Janus, Eden en Terra
In het eerste seizoen van de docuserie Alien Worlds wordt de vraag opnieuw gesteld en worden vreemde werelden tot leven gewekt. Deze serie past de levenswetten van de aarde toe op de rest van de melkweg en combineert wetenschappelijke feiten en fictie om leven op andere planeten voor te stellen. We gaan op reis over de hele wereld en maken kennis met wetenschappers en biologen, die speculeren over leven op andere werelden zoals Janus of Terra.

Jonge 'Luchtgrazers' in de documentaire 'Alien Worlds'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
We kijken s'nachts de lucht in en zien miljarden sterren om ons heen. Deze serie laat briljant zien hoe klein Moeder Aarde is, tussen alle sterrenstelsels en planeten van het universum. Wat voor buitenaards leven zou er kunnen bestaan? In deze fantasievolle documentaire zien we onze wereld en dierenrijk, en het leven op andere planeten. Zo zien we de exoplaneet Atlas, waar een dichte atmosfeer en zwaartekracht ervoor zorgt dat wezens 'luchtgrazers' goed gedijen, met alle gevaren die daarbij horen. Jammer dat de beelden herhaald worden, en wordt de laatste aflevering wel héél sciencefiction. Onze wetenschap en fictie in de mix, en dat levert een toffe documentaire op. Drieënhalve ster.

Cast
In deze documentaire leent Sophie Okonedo (Hotel Rwanda) haar stem aan deze speculatieve natuurserie.

Alien Worlds is vanaf 2 december 2020 op Netflix te zien. Deze docu bevat 4 aflevering van ongeveer 45 minuten. Genre: Documentaire, Sciencefiction. IMDb-score: 7,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV