Woensdag in Op1: Diederik Gommers en Paul Elbers hebben wereldnieuws

Woensdag in Op1: Diederik Gommers en Paul Elbers hebben wereldnieuws
De gasten van woensdag 2 december.

Kijktip :

Inmiddels is Diederik Gommers een vaste en gewilde gast als het gaat over het coronavirus. Vanavond vertelt hij samen met collega Paul Elbers over een bijzonder nieuwtje. Wie zitten er vanavond nog meer aan tafel?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - woensdag 2 december

  • Om onze ouderen meer op waarde te schatten heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Waardig ouder worden’ in het leven geroepen. Hard nodig, want ondanks hun betrokkenheid worstelen we in Nederland nog vaak met vooroordelen over ouderdom. Daarover praten we met het boegbeeld van de campagne Willeke Alberti, vlogger Vera van Brakel en schrijfster en columniste Marjan Berk, die allemaal op hun eigen manier nog midden in het leven staan.
  • Diederik Gommers van het Erasmus MC en Paul Elbers van het Amsterdam UMC zijn vanavond te gast bij Op1 met wereldnieuws.
  • Viruswappie, blokjesverjaardag of hoestschaamte? Slechts drie kanshebbers op de shortlist voor de uitverkiezing van het Woord van het Jaar 2020 van woordenboekenuitgever Van Dale. De coronapandemie veranderde niet alleen ons leven drastisch, maar ook onze taal. Het Nederlands kreeg er de afgelopen maanden honderden nieuwe woorden bij. We praten erover bij Op1 met Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke van Dale.
  • Gaat het lukken, vaccineren vanaf 4 januari, zoals minister Hugo De Jonge hoopt? Ton de Boer, Voorzitter College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, weet alles van de toelatingsprocedure, Agnes Kant, directeur van het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb van de mogelijke bijwerkingen en Paul Korte, directeur External Affairs Janssen Nederland, van de verspreiding van het vaccin. Vanavond zijn ze te gast bij Op1 om er alles over te vertellen.

Presentatie
Op 1 wordt op woensdag 2 december gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Diederik Gommers en Paul Elbers hebben wereldnieuws of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier