Aangrijpend filmdrama Breathe zaterdag te zien op België Eén

Aangrijpend filmdrama Breathe zaterdag te zien op België Eén
Onvoorwaardelijke liefde overstijgt ziekte

Kijktip :

Op zaterdag 5 december kun je op België Eén genieten van het prachtige, maar aangrijpende filmdrama Breathe. Hoewel de film een tragisch verloop kent, overheerst aan het eind toch een positief gevoel - en dat is knap gedaan door de regisseur en de cast.

Het verhaal
De avontuurlijke, knappe en briljante Robin heeft nog zijn hele leven voor zich, als hij verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen in, brengt zijn vrouw Diana hem naar huis. Haar toewijding, intimiteit en geestige vastberadenheid overstijgt zijn handicap en zorgt ervoor dat hij zich vrij voelt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn hevige lijden en transformeren ze het leven van anderen met hun humor, moed en levenslust.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Andy Serkis is een fantastische acteur, maar velen zullen hem niet direct van gezicht kennen omdat hij schuilgaat achter CGI-creaties als Gollum (The Lord of the Rings) en Caesar (Planet of the Apes). Met Breathe maakte Serkis zijn gevoelige regiedebuut, dat niets heeft van de grootsheid van de franchises waarin hij te zien was. Serkis kiest voor een klein, maar aangrijpend verhaal. Het geheel wordt niet zonder sentimentaliteit opgediend, maar dat stoort nooit heel erg - mede dankzij de fraaie hoofdrollen van Andrew Garfield en Claire Foy.

Cast
Naast Andrew Garfield (Hacksaw Ridge) en Claire Foy (The Crown) zijn ook Dean-Charles Chapman (1917) en Tom Hollander (Bohemian Rhapsody) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Andy Serkis.

Breathe (2017) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 5 december om 21.25 uur te zien op België Eén. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 118 minuten.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama Breathe zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier