Slotaflevering Ondersteboven van Afrika zondag te zien op NPO 2

Slotaflevering Ondersteboven van Afrika zondag te zien op NPO 2
Waldemar Torenstra sluit zijn reis af

Kijktip :

Zondagavond (6 december) is de laatste aflevering van de reisserie Ondersteboven van Afrika te zien op NPO 2. Acteur/presentator Waldemar Torenstra sluit zijn reis door Afrika af met een bezoek aan het grootste door het westen opgezette vluchtelingenkamp Kakuma, in Noord-Kenia.

Ondersteboven van Afrika gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Stad
In het kamp wonen bijna 200.000 vluchtelingen, waardoor er een nieuwe stad is ontstaan met negentien nationaliteiten. De mensen die er terechtkomen blijven er vaak jarenlang, maar hoe is het om te leven zonder een duidelijk beeld van de toekomst? Na Kenia gaat de reis verder naar het groene, heuvelachtige Ethiopië, waar het team van Torenstra middenin het religieuze Timkat Festival belandt.

Johannes de Doper
Met dit bijzondere feest wordt de doop van Johannes de Doper gevierd. Ethiopië heeft een bijzondere status: het is het enige Afrikaanse land dat nooit gekoloniseerd is geweest, maar nu bevinden zich er veel Europese en Chinese bedrijven - die gelokt zijn met belastingvoordelen. De reis eindigt in Soedan, waar Torenstra ontdekt dat het Nubische Rijk langs de Nijl minstens net zo groot moet zijn geweest als dat van de Egyptenaren, met eigen piramides en graftomben.

De laatste aflevering van Ondersteboven van Afrika is op zondag 6 december om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Ondersteboven van Afrika terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Ondersteboven van Afrika zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier