Vanavond op tv: Mark Rutte en Floortje Dessing in Linda's Wintermaand, actiefilm Wonderwoman en meer

Vanavond op tv: Mark Rutte en Floortje Dessing in Linda's Wintermaand, actiefilm Wonderwoman en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 6 december

Kijktip :

Vanavond is er weer een heleboel leuks te zien op televisie. Zo gaat het nieuwe programma Linda's Wintermaand van start waarin Mark Rutte en Floortje Dessing de eerste twee gasten zijn. Ook kun je kijken naar het satirische sketchprogramma Draadstaal, de actiefilm Wonder Woman of de laatste aflevering van Ondersteboven van Afrika. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 6 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Wonder Woman

Veronica
20:00 uur

Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige, tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.


Nieuw: Linda's Wintermaand

SBS 6
20:00 uur

In het nieuwe programma Linda's Wintermaand ontvangt Linda de Mol vier zondagen spraakmakende bekende Nederlanders in een winters chalet. Wekelijks om 20:00 uur op SBS6. In de eerste aflevering zijn premier Mark Rutte en presentatrice Floortje Dessing te gast. Elke week komen twee BN'ers met uiteenlopende achtergronden langs om te praten over de mooiste en belangrijkste momenten uit hun levens tot nu toe en het bijzondere jaar 2020. De volgende bekende Nederlanders zijn in de komende weken onder anderen te gast in Linda's Wintermaand:

  • Matthijs van Nieuwkerk
  • André Hazes
  • Martien Meiland
  • Natacha Harlequin


Slot: Ondersteboven van Afrika

NPO 2
20:20 uur

In de laatste aflevering van de reisserie Ondersteboven van Afrika bezoekt Waldemar Torenstra met zijn team het grootste door het westen opgezette vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia. Er wonen bijna 200 duizend vluchtelingen, waardoor er een stad is ontstaan met negentien nationaliteiten. Veel van de bewoners blijven er jarenlang. Hoe is om te leven zonder zicht op een toekomst? Vanuit Kenia gaat de reis verder naar het groene heuvelachtige Ethiopië, waar het team midden in het grootse religieuze Timkat Festival belandt. Hiermee wordt de doop van Johannes de Doper gevierd. Ethiopië is het enige land in Afrika dat nooit gekoloniseerd is geweest, maar er zijn nu veel bedrijven uit Europa en China die door belastingvoordelen gelokt zijn. De reis eindigt in Soedan, waar Waldemar tot zijn verrassing te horen krijgt dat het Nubische rijk langs de Nijl minstens net zo groot moet zijn geweest als dat van de Egyptenaren, met eigen piramides en graftomben.


Cabaret: Philippe Geubels - Bedankt Voor Alles

RTL 4
21:16 uur

Registratie van de theatershow 'Bedankt Voor Alles' van de Vlaamse koning van de comedy, Philippe Geubels, uit 2017. Tien jaar eerder beleefde hij zijn doorbraak in Vlaanderen na zijn debuut op het comedypodium. Snel daarna was er geen houden meer aan. In 2013 speelde Philippe Geubels voor het eerst in de Nederlandse theaters en volgde ook in ons land een stormachtige doorbraak. In 'Bedankt Voor Alles' komt hij niet met een compilatie of 'best of' van de laatste tien jaar, maar met volledig nieuw materiaal. Of komt er misschien toch nog een stukje materiaal vanonder het stof?


Terug: Draadstaal

NPO 3
21:20 uur

Het satirische sketchprogramma Draadstaal is vanaf vanavond weer terug op tv. Elke zondag om 21:20 uur kruipen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid van onbekende Nederlanders. Met hun typetjes geven Jeroen en Dennis een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door de covidcrises en andere crises heen slaan. Met onder andere een First Dates-restaurant vol singles, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein leed.


Nieuw: Klein maar Fijn

SBS 6
21:40 uur

Wie is de beste miniatuurbouwer van Nederland? Acht deelnemers gaan de strijd met elkaar aan. In afwisselende, soms zenuwslopende opdrachten bouwen zij spectaculaire miniatuurcreaties op schaal. In de eerste week stellen de kandidaten zich voor via hun eigen mini-me en bouwen zij samen een complete winkelstraat.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV