Natuurspecial Wild Uganda: Perils of Paradise woensdag op National Geographic

Natuurspecial Wild Uganda: Perils of Paradise woensdag op National Geographic
Een bezoek aan prachtig Afrikaans land

Kijktip :

National Geographic zendt op woensdag 9 december de prachtige natuurdocumentaire Wild Uganda: Perils of Paradise uit. Zoals de titel al aangeeft, bezoeken we hierin het Afrikaanse land Oeganda, dat door veel toeristen wordt overgeslagen.

Burgeroorlogen
Lange tijd was Oeganda een "no go" voor Westerse toeristen. In de periode dat dictator Idi Amin de leider was van het land, werd het verscheurd door burgeroorlogen. Ook stroperijen waren tot voor kort aan de orde van de dag. Nog altijd wordt Oeganda door veel reizigers beschouwd als een "insider-tip".

Nationale parken
De laatste jaren kent het land echter een opleving en trekt het steeds meer toeristen. De prachtige nationale parken zijn in ere hersteld en het Oegandese wild bloeit weer op. Midden in Oeganda bevindt zich een paradijs voor dieren in het wild, maar zelfs in dit wonderland liggen er constant gevaren op de loer.

De natuurspecial Wild Uganda: Perils of Paradise is op woensdag 9 december om 21.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV