Vanavond op tv: Ajax - Atalanta (Champions League), liveshow Geef om je hersenen

Vanavond op tv: Ajax - Atalanta (Champions League), liveshow Geef om je hersenen
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 9 december

Kijktip :

Vanavond is het erop of eronder voor Ajax, want er móét van Atalanta gewonnen worden voor een plek in de achtste finales. Verder onder meer de liveshow Geef om je hersenen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 9 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - Atalanta

SBS 6
18:00 uur

Voorbeschouwing en vanaf 18:55 uur live verslag van de wedstrijd Ajax - Atalanta in de Champions League. Het is de laatste speelronde waarin Ajax en Atalanta tegen elkaar spelen om één ticket voor de achtste finales van de Champions League. Ajax moet winnen van de Italianen (die één punt meer hebben) om in het toernooi te blijven. Als Ajax gelijkspeelt of verliest, volgt een plek in de zestiende finales van de Europa League.


The Hobbit: The Battle of the Five Armies

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de indrukwekkende film The Hobbit: The Battle of the Five Armies te zien. Thorin Oakenshield en de dwergen hebben de grote schatten van hun thuisland weer in handen, maar het gevolg is dat de draak Smaug Laketown verwoest. Ondertussen zijn de Orc-legioenen onderweg om de Lonely Mountain aan te vallen. Bilbo Baggins vecht voor zijn leven in de oorlog van de vijf grote legers. De duistere krachten nemen toe en de dwergen, elfen en mensen moeten een keuze maken: samenwerken of vernietigd worden.


Live: Geef om je hersenen

NPO 1
20:35 uur

Voor de zesde keer vragen Omroep MAX en de Hersenstichting in de liveshow Geef om je hersenen aandacht voor de enorme impact die een hersenaandoening op het leven van miljoenen mensen heeft. Presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen gaan in gesprek met Nederlandse hersenonderzoekers over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het opsporen, behandelen en voorkomen van hersenaandoeningen.


Wild Uganda: Perils of Paradise

National Geographic
21:00 uur

De documentaire Wild Uganda: Perils of Paradise op National Geographic is een ode aan de overleving van de wilde dieren in Oeganda. Het land wordt nog steeds door reizigers beschouwd als een 'insider-tip'. Na stroperijen en burgeroorlogen kent Oeganda een opleving. De prachtige nationale parken zijn hersteld en het Oegandese wild bloeit weer op.


Paleis voor een Prikkie: ludieke actie

SBS 6
21:55 uur

In deze aflevering van Paleis voor een Prikkie gaan interieurontwerpers Brian en Peer naar de Achterhoek, waar ze Joyce een nieuwe start van haar leven willen geven. Joyce is een alleenstaande moeder. Ze woont samen met haar zoontje Levi en wil na een gewelddadige relatie graag opnieuw wil beginnen. Omdat Brian & Peer meer willen dan het budget toelaat, verzinnen zij een ludieke actie waardoor ze Joyce de nieuwe start kunnen geven die ze verdient.


Docu: Uit de schaduw van de maffia

NPO 2
23:00 uur

In de Italiaanse regio Calabrië heerst sinds jaar en dag ’s werelds gevaarlijkste maffiaorganisatie, de 'Ndrangheta. In de documentaire Uit de schaduw van de maffia volgen we kinderrechter Roberto di Bella en vier jongens die zich inlaten met maffiapraktijken. Een leven van afpersing en moord wordt in deze regio van vader op zoon doorgegeven. Di Bella vecht tegen de 'Ndrangheta door jonge jongens weg te halen bij hun extreem machtige en gewelddadige families, en hen te heropvoeden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV