Recensie: in The Prom steelt actrice Meryl Streep de show

Recensie: in The Prom steelt actrice Meryl Streep de show
Van hitregisseur Ryan Murphy

Film :

Vanaf vrijdag 11 december - staat de film The Prom op Netflix. De champagneflessen knallen open, want de nieuwe sprankelende musicalfilm The Prom van de waanzinnige regisseur Ryan Murphy (Ratched, Hollywood) doet de deuren open. Lees hier de filmrecensie van The Prom.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Het feest van het jaar
De studente Emma wil in Indiana haar vriendin meenemen naar het eindejaarsbal. Toestemming hiervoor krijgt ze echter niet, tot enkele zelfingenomen theatersterren (Dee Dee Allen, Barry Glickman, Angie Dickinson en Trent Oliver) hiervan lucht krijgen. Ze besluiten naar diens rustige dorpje af te reizen om zich in de kwestie te mengen.

De cast van de muziekfilm 'The Prom'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Regisseur Ryan Murphy gooit alle registers open voor een muziekfilm vol glitter and glamour die zich afspeelt in het conservatieve staat Indiana. Een verhaal over intolerantie, acceptatie en coming out wordt verteld met veel muziek, zang en dans. Misschien niet voor iedereen maar de boodschap is goud. Naast actrice Meryl Streep en Nicole Kidman - die de show compleet stelen - zijn er ook sterke rollen voor Jo Ellen Pellman en Ariana DeBose. Echter: de casting van de Britse komiek en talkshowhost James Corden is eeuwig zonde. Het grote hoogtepunt is al in het midden van de film met het vrolijke nummer Tonight Belongs to You, wat voor opzwepende momenten zorgt. Een typisch Amerikaans feestje op Netflix, die uiteindelijk een héél klein beetje tegenvalt. Drie sterren.

Cast
Naast Meryl Streep (Mamma Mia!) en Nicole Kidman (Paddington) zijn ook James Corden (Cats), Andrew Rannells (The Boys in the Band), Keegan-Michael Key (Jingle Jangle: A Christmas Journey) en Jo Ellen Pellman in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Ryan Murphy (Glee).

The Prom is vanaf 11 december 2020 op Netflix te zien. Genre: Muziek, Musical, Komedie en Drama. Tijdsduur: 130 minuten. IMDb-score: 6,2.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV