IJzersterke klassieker Dallas Buyers Club staat nu op Netflix

IJzersterke klassieker Dallas Buyers Club staat nu op Netflix
Met Oscarwinnaars Matthew McConaughey en Jared Leto

Kijktip :

Sinds 6 december is de film Dallas Buyers Club op Netflix te zien. Het was in 2013 dé grote transformatie binnen Hollywood: acteur Matthew McConaughey viel ruim twintig kilo af voor de rol van aidspatiënt en was op het eerste oog nauwelijks te herkennen. Deze biografische dramafilm met twee uitzonderlijk getalenteerde acteurs maakte grote indruk.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Durf te leven
Het verhaal speelt zich af in Dallas, 1985. Ron Woodroof, een drugsgebruiker en vrouwenversierder, wordt uit het ziekenhuis ontslagen wanneer bij hem aids wordt geconstateerd. De dokters geven hem nog één maand, maar Ron accepteert dit niet. Hij begint met het smokkelen van illegale, alternatieve medicijnen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten een betere kans te geven. Het wordt het gevecht van één vastberaden man tegen de macht en corruptie van de Food and Drugs Administration en de grote farmaceutische bedrijven.

Jared Leto en Matthew McConaughey in de film 'Dallas Buyers Club'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Dallas Buyers Club is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, met twee ijzersterke acteurs in de hoofdrollen. Matthew McConaughey zet een krachtige vertolking neer als Ron Woodroof, die vecht tegen de farmaceutische industrie met zijn medestrijder: travestiet Rayon (waanzinnig gespeeld door Jared Leto). Leto is behalve acteur ook de zanger en gitarist van de rockband Thirty Seconds to Mars. De rockster viel eveneens een flink aantal kilo's af en kruipt zó griezelig goed in de huid van zijn personage, dat je op sommige momenten bijna gelooft dat je naar een vrouw aan het kijken bent. Een onvergetelijke en ontroerende film, die je eigenlijk niet mag missen. Vier sterren.

Cast
Naast Matthew McConaughey (Interstellar) en Jared Leto (Blade Runner 2049) zijn ook Jennifer Garner (Juno) en Denis O'Hare (The Goldfinch) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jean-Marc Vallée (Wild).

Dallas Buyers Club is sinds 6 december op Netflix te zien. Genre: biografie, drama. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score: 8,0.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op IJzersterke klassieker Dallas Buyers Club staat nu op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV