Uitbundige musical Chicago vrijdag 11 december te zien op België Eén

Uitbundige musical Chicago vrijdag 11 december te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel 2002 meesterlijke films als Gangs of New York, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Pianist opleverde, was het Chicago dat begin 2003 de Oscar voor Beste Film won. Deze uitbundige musical is vrijdag te zien op België Eén en je kunt Chicago streamen via onder meer Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Chicago, de jaren twintig van de vorige eeuw. De ambitieuze zangeres Roxie Hart droomt van een carrière in de showbizz. Wanneer haar minnaar niet over de beloofde contacten blijkt te beschikken, schiet ze hem uit woede neer. Roxie maakt in de gevangenis kennis met Velma Kelly, een bekende sexy nachtclubzangeres die wordt beschuldigd van de moord op haar man. Velma heeft met behulp van de gladde advocaat Billy Flynn haar veroordeling weten uit te buiten, waardoor ze volop in de publiciteit blijft. Als ook Roxie Flynn engageert en haar verhaal onmiddellijk alle krantenkoppen haalt, is Velma in alle staten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het Oscarsucces van Chicago (dertien nominaties, zes Oscars) wordt vaak toegeschreven aan het feit dat de Amerikanen na de aanslagen van 11 september 2001 behoefte hadden aan ongegeneerd escapisme: een uitbundige, kleurrijke musical met een nostalgische blik op de Roaring Twenties. Dat is een beetje kort door de bocht, want Chicago heeft alles wat een goede musical moet hebben: aanstekelijke liedjes, prachtige sets en kostuums en bovenal (en daar schort het nogal eens aan in musicals) uitstekend acteerwerk van de grootste Hollywoodsterren van dat moment.

Cast
Naast Renée Zellweger (Judy) en Catherine Zeta-Jones (Traffic) zijn ook Richard Gere (Hachi: A Dog's Tale) en John C. Reilly (Stan & Ollie) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rob Marshall (Mary Poppins Returns).

Chicago (2002) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 11 december om 23.40 uur te zien op België Eén. Genre: musical. Speelduur: 113 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Uitbundige musical Chicago vrijdag 11 december te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier