Recensie: The Midnight Sky is goed idee, maar slecht uitgevoerd

Recensie: The Midnight Sky is goed idee, maar slecht uitgevoerd
Met George Clooney als regisseur en hoofdrolspeler

Film :

Vanaf 23 december staat The Midnight Sky op Netflix. Een combinatie van sciencefiction en ijskoude landschappen: dat moet er visueel goed uit zien. Lees hier de recensie van The Midnight Sky.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Apocalypse
Het verhaal gaat over de eenzame en briljante wetenschapper Augustine (Geroge Clooney). Hij zit nog verschuild in het Noordpoolgebied nadat een mysterieuze apocalyps de mensheid op aarde nagenoeg volledig uitroeide. Hij poogt in contact te komen met een ruimteschip dat terug op weg is naar de aarde.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Je ziet ze wel vaker: films waarvan het verhaal in zijn geheel lijkt overgenomen uit het boek waarop het verhaal eigenlijk gebaseerd zou moeten zijn. Dat worden vaak geen hele goede verhalen, ook nu niet. Het idee is heel goed, laten we daar eens mee beginnen. Ook visueel maken Netflix en George Clooney er een visueel spektakel van. Dat is tegenwoordig niet genoeg, want het verhaal valt flink tegen: er worden te veel verhaallijnen door elkaar heen gevlochten, de dialogen die er zijn, zijn matig en vooral in het einde van de film valt het verhaal niet op zijn plaats. 2 sterren.

Cast
Naast George Clooney (Project T) en Caoilinn Springall spelen ook Felicity Jones (Star Wars: Rogue One), David Oyelowo (Selma) en Kyle Chandler (Manchester By The Sea) in deze film. Deze productie is geregisseerd door George Clooney.

The Midnight Sky is vanaf 23 december 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Sci-fi. Tijdsduur: 122 minuten. IMDb-score: 5,2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV