Film over horrortrein krijgt eigen serie

Film over horrortrein krijgt eigen serie
Snowpiercer is een apocalyptisch toekomstverhaal

Nieuws :

Een serie gebaseerd op Snowpiercer uit 2013 is in de maak. In dit verhaal is de mensheid door een mislukt klimaatexperiment vrijwel volledig uitgeroeid - behalve de mensen die in de Snowpiercer-trein zitten. Binnenin is het bar en boos voor de passagiers in de 'lage klas', terwijl de rijke passagiers genieten van een luxe leventje in de 'hoge klas'.

Snowpiercer is gebaseerd op het boek Le Transperceneige van Jacques Lob. De mensen kunnen niet ontsnappen uit de trein, want eenmaal buiten vriezen ze meteen dood door de extreme weersomstandigheden. In de film uit 2013 probeert Curtis Everett (gespeeld door Chris Evans) te ontsnappen uit zijn benarde positie in de allerlaagste klas van de trein. Weinig eten, drinken én onderdrukking door de andere passagiers is dagelijkse kost. Hij zet de aanval in en probeert zich een weg te banen door de enorme trein.

De serie speelt zich, net als de film, vrijwel volledig af in de trein die constant aan het rijden is. De eerste aflevering werd geregisseerd door Scott Derrickson (Doctor Strange). Rollen zijn er onder meer voor Jennifer Connelly (A Beautiful Mind), Daveed Diggs (Black-ish), Mickey Sumner (American Made) en Susan Park (Ghostbusters).

In Amerika pikte de zender TNT de serie op. Er is nog geen releasedatum. Of Snowpiercer ook in Nederland zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. Houd Gids.tv in de gaten voor meer info daarover.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV