Stijlvolle misdaadfilm Logan Lucky dinsdag te zien op RTL 7

Stijlvolle misdaadfilm Logan Lucky dinsdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

Steven Soderbergh was in het eerste decennium van deze eeuw op de toppen van zijn kunnen, maar sindsdien wisselt de kwaliteit van zijn werk sterk en heeft hij ook al meerdere malen aangekondigd te stoppen met films maken. In 2017 was Logan Lucky echter weer een prima productie van deze topregisseur. De film is dinsdag te zien op RTL 7 en je kunt Logan Lucky streamen via Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
De broers Jimmy en Clyde Logan zijn van plan een overval te plegen tijdens een NASCAR-race op het racecircuit Charlotte Motor Speedway. Ze hebben daarvoor Joe Bang, een veroordeelde brandkastkraker, nodig. De bende wordt aangevuld met hun zuster Mellie en Joes twee broers Sam en Fish. Jimmy werd voorheen ontslagen bij Charlotte Motor Speedway en wil zijn kennis gebruiken voor de inbraak. Clyde laat zich eerst opsluiten in de gevangenis om zo Joe te helpen ontsnappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het niveau van zijn klassiekers Erin Brockovich, Traffic en Ocean's Eleven weet Soderbergh met Logan Lucky niet te bereiken, maar niettemin is het weer een buitengewoon vermakelijke misdaadcomedy geworden. Soderberghs kenmerkende, frivole stijl is ook hier weer volop aanwezig en dat geeft de film net dat beetje extra, waardoor hij uitstijgt boven de dertien-in-een-dozijn-misdaadcomedy's die de bioscopen de laatste twintig jaar teisteren. Prima acteerwerk van een absolute topcast (zelfs in kleine rolletjes zien we nog topacteurs als Brendan Gleeson en Hilary Swank) en een flitsende uitstraling maken van Logan Lucky een plezierige kijkervaring.

Cast
Naast Channing Tatum (21 Jump Street) en Adam Driver (Marriage Story) zijn ook Daniel Craig (Knives Out), Riley Keough (The Devil All the Time) en Katie Holmes (Batman Begins) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Soderbergh (Side Effects).

Logan Lucky (2017) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 7 september om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: comedy, misdaad. Speelduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV