Vanavond op tv: Sterren op het Doek met Paul Witteman, Top 4000 Muziekquiz en meer

Vanavond op tv: Sterren op het Doek met Paul Witteman, Top 4000 Muziekquiz en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 12 december

Kijktip :

Vanavond is er weer van alles te beleven op televisie. Van Paul Witteman die door kunstenaars wordt geschilderd tot een romantisch filmdrama, van een misdaadserie uit Wales tot een muzikale spelshow. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 12 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Craith (Hidden) seizoen 2

Canvas
20:35 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Welshe misdaadserie Craith (ook bekend onder de Engelse titel Hidden). De Vlaamse zender Canvas zendt elke zaterdag vanaf 20:35 uur dubbele afleveringen uit. Wanneer in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen het lichaam van ex-leerkracht Geraint Ellis wordt aangetroffen, gaan inspecteurs Cadi John en Owen Vaughan op onderzoek. Al snel blijkt dat Ellis niet goed lag bij de jongeren uit de buurt. Onder hen de 16-jarige Mia, die haar vrije tijd vooral met haar oudere neef Lee en haar nieuwe vriend Connor doorbrengt. Hadden zij het op hem gemunt?


Sterren op het Doek: Paul Witteman

NPO 2
20:40 uur

Journalist en presentator Paul Witteman wordt deze keer geportretteerd in Sterren op het Doek. Hij gaat in het imposante Concertgebouw van Amsterdam in gesprek met Özcan Akyol en vertelt over zijn liefde voor muziek en de rol van zijn vader in zijn leven. Tijdens het gesprek staan drie kunstenaars voor de schone taak om van Paul Witteman een portret te maken dat hij kan waarderen. Aan het einde van de aflevering mag hij één schilderij kiezen en mee naar huis nemen.


Romantisch drama: About Time

Eén
21:20 uur

In de film About Time ontdekt Tim Lake dat hij door de tijd kan reizen. Het verleden kan niet worden veranderd, maar Tim krijgt op deze manier wel meer invloed op zijn toekomst. Hij valt als een blok voor de mooie Mary. Maar doordat het tijdreizen niet helemaal goed gaat, kan hij Mary niet meer ontmoeten. Dus moet Tim alles op alles zetten om haar voor zich te winnen… Onder anderen Domhnall Gleeson, Rachel McAdams en Bill Nighy spelen een rol in deze film.


Top 4000 Muziekquiz: o.a. Dennis v/d Geest

SBS 6
21:45 uur

In de tweede aflevering van De Top 4000 Quiz nemen Hélène Hendriks en Dennis van der Geest het op tegen Joris Linssen en Monique Smit. Zo snel mogelijk de finish bereiken van het Top 4000 bordspel, dat is het doel van deze gezellige quiz in kerstsfeer. In zijn knusse chalet ontvangt dj Gerard Ekdom vier bekende Nederlanders die het tegen elkaar opnemen. De duo's verdienen stappen op het bord door te dansen, te zingen en door heel goed te luisteren. Welk beroemd nummer speelt het draaiorgel, welke bandnaam zit in de rebus en van welk liedje is een intro te horen? Aan de hand van De Top 4000, de grootste hitlijst van Nederland waarmee Radio 10 de feestdagen inluidt, stelt Gerard de muziekkennis van zijn gasten én die van de kijkers flink op de proef.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV