Vanavond op tv: Matthijs van Nieuwkerk bij Linda's Wintermaand, Spider-Man, Project Rembrandt en meer

Vanavond op tv: Matthijs van Nieuwkerk bij Linda's Wintermaand, Spider-Man, Project Rembrandt en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 december

Kijktip :

Het wordt een avond met een divers aanbod op televisie, dus dat betekent voor ieder wat wils! Actiefilmliefhebbers kunnen genieten van Spider-Man - Homecoming, waarin Peter Parker terugkeert naar zijn normale leven na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man. Ook kun je genieten van de tweede aflevering van Linda's Wintermaand waarin Matthijs van Nieuwkerk en Sigrid Kaag te gast zijn en kun je kiezen uit twee verschillende cabaretvoorstellingen. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Spider-Man: Homecoming

Veronica
20:00 uur

Peter Parker keert na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man terug naar zijn normale leven in Queens. Hij hoopt snel bij The Avengers gevraagd te worden door Tony Stark, maar het telefoontje blijft uit. Peter wordt ongeduldig, denkt dat hij zichzelf als held moet bewijzen aan Tony Stark en gaat vervolgens zelf op zoek naar onrecht. Tijdens deze zoektocht komt hij al snel bij een mysterieuze wapenhandel van ene Adrian Toomes.


Linda's Wintermaand: Matthijs van Nieuwkerk & Sigrid Kaag

SBS 6
20:00 uur

Deze week zijn presentator Matthijs van Nieuwkerk en D66-leider Sigrid Kaag te gast bij Linda de Mol in Linda's Wintermaand. De twee bekende Nederlanders halen herinneringen op en bespreken de mooiste en belangrijkste momenten van hun leven tot nu toe. Ook blikken ze terug op het voor hen bijzondere jaar 2020. Matthijs van Nieuwkerk stopte na vijftien als presentator van De Wereld Draait Door. Hij komt in 2021 terug met een zaterdagavondprogramma. Sigrid Kaag is minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en werd dit jaar verkozen tot nieuwe leider van D66. Ze wil komend jaar na de verkiezingen de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland worden.


Finale: Project Rembrandt

NPO 1
20:25 uur

Na een zenuwslopende halve finale zijn er nog een paar kandidaten over die met elkaar de strijd aangaan voor de eretitel in deze finale van Project Rembrandt. Wie maakt de meeste indruk op de jury en mag zichzelf de beste amateurkunstschilder van Nederland noemen? De technische opdracht is een hele bijzondere, daarvoor brengen de kandidaten 24 uur aaneengesloten door in het Rijksmuseum. De finalisten mogen laten zien of ze de technieken die ze de afgelopen tijd hebben geleerd, goed beheersen. Daarnaast presenteren de schilders hét schilderij waarmee ze juryleden Lita en Pieter uiteindelijk moeten overtuigen; hun eigen meesterwerk waar ze de afgelopen periode thuis aan hebben mogen werken. De publiekjury bestaat deze week onder anderen uit de winnaars van de thuiscompetitie, waarbij men een portret van Sebastiaan Groot, winnaar
van seizoen 1, kon schilderen.


Docu: Everest's Greatest Mystery

Discovery
20:30 uur

In deze documentaire proberen onderzoekers met geavanceerde technologie het geheim van 's werelds hoogste bergtop te ontrafelen. Bereikte sir Hillary in 1953 inderdaad als eerste de top van Mount Everest? Of waren het de twee Britten die in 1924 op 275 meter onder de top voor het laatst levend gezien zijn? Bijna honderd jaar later probeert een team van onderzoekers hier antwoord op te krijgen tijdens een spannende missie en met behulp van moderne technologieën. Nadat in 1999 al het lichaam van Mallory was gevonden, gaat dit team nu vooral op zoek naar het lichaam van Irvine. Hij was het die immers de fotocamera bij zich had, die mogelijk meer kan vertellen over de laatste uren van de twee avonturiers.


Cabaret: Veldhuis & Kemper - Geloof Ons Nou Maar

RTL 4
21:15 uur

Registratie van de theatershow 'Geloof Ons Nou Maar' van het cabaretduo Veldhuis & Kemper uit het theaterseizoen 2017-2018. Remco Veldhuis en Richard Kemper gingen in vijftien jaar met acht verschillende voorstellingen door het land. Daarna vonden ze het tijd voor een verfrissende pauze van elkaar. Dik een jaar later kwamen ze weer bij elkaar om hun meest persoonlijke voorstelling ooit te maken. Die is confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend.


NPO 1
21:30 uur

In het NOS Bevrijdingsjournaal Extra vertelt Herman van der Zandt hoe de mensen uit de Bevrijdingsjournaals van de afgelopen anderhalf jaar – van slachtoffers tot helden – hun leven na de oorlog weer probeerden op te pakken. De NOS maakte 46 Bevrijdingsjournaals, waarin de gebeurtenissen van 75 jaar geleden werden geschetst met de technieken van nu. Van D-Day tot en met de Japanse capitulatie werden de troepenbewegingen gevolgd, de grote gebeurtenissen en vooral de dagelijkse realiteit van de mensen. Nu kijkt de NOS terug op hoe het leven van de hoofdrolspelers na de oorlog verliep. Zoals de Amerikaanse soldaat die bij de invasie in Normandië met zijn parachute aan een kerktoren bleef hangen. Of de huisvrouw uit Oosterbeek die zich ontpopt tot heldin wanneer haar huis tijdens Operatie Market Garden plots in de frontlinie komt te liggen en de Wehrmachtsoldaat die op Omaha Beach talloze geallieerde soldaten neermaait.


Cabaret: Kees van Amstel - De man die ik niet wilde worden

NPO 3
22:25 uur

NPO 3 zendt vanavond de cabaretvoorstelling 'De man die ik niet wilde worden' van cabaretier Kees van Amstel uit. Het is een grappig en indringend portret van zijn leven als vijftiger. Hij had zijn levensgeluk graag anders gezien. Hoewel hij maar wat graag een burgerlijk bestaan met vrouw en kinderen had gewild, eindigde hij als kinderloze single. Kees probeert wanhopig zijn leven te redden met mindfulness of in de smaak te vallen bij de single vrouwen van boven de veertig. Hij vult de leegte in zijn leven door verre reizen te maken, maar meestal gaat er iets mis. Hij overleeft ternauwernood een prachtige en angstaanjagende reis in de Kalahariwoestijn in Botswana. En als hij op het kind van vrienden moet passen lijkt dat eerst ook op een drama uit te lopen. In het hilarische slot van de voorstelling maakt Kees duidelijk dat zijn parttime baan als leraar ook de nodige problemen geeft.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Matthijs van Nieuwkerk bij Linda's Wintermaand, Spider-Man, Project Rembrandt en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV