Serierecensie: The Ripper over beruchtste Britse seriemoordenaar ooit staat nu op Netflix

Serierecensie: The Ripper over beruchtste Britse seriemoordenaar ooit staat nu op Netflix
De zoektocht naar een 'monster' die Engeland vijf jaar lang gegijzeld hield

Kijktip :

Vanaf vandaag - 16 december - staat de vierdelige documentaire The Ripper op Netflix. De streamingdienst speelt handig en snel in op de actualiteit, want in november overleed Peter Sutcliffe, beter bekend als 'The Yorkshire Ripper'. Lees hier de serierecensie van The Ripper.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Peter Sutcliffe
Van 1975 tot 1981 maakte seriemoordenaar Peter Sutcliffe minstens 22 slachtoffers, waarvan er 13 overleden zijn. Sutcliffe had het vooral gemunt op prostituees en bewerkte zijn slachtoffers met gereedschap. Op 13 november 2020 stierf hij in de gevangenis aan het coronavirus; hij weigerde elke behandeling. In deze documentaireserie vertellen slachtoffers, getuigen, familieleden en voormalig politiemedewerkers over de jacht op Sutcliffe.

Peter Sutcliffe alias 'The Yorkshire Ripper' in docu 'The Ripper'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Wie graag kijkt naar true crime-series heeft met deze geruchtmakende zaak over de meedogenloze seriemoordernaar Sutcliffe een spannende kleine vier uur voor de boeg. Maar wie was The Ripper eigenlijk, vraag je je af? We hebben het hier over Peter Sutcliffe uit het Engelse Bingley, een klein dorpje tussen Manchester en Leeds. Sutcliffe was 29 jaar oud toen hij zijn eerste moord pleegde: de 28-jarige Wilma McCann (moeder van vier kinderen) werd in 1975 op brute wijze om het leven gebracht. Het betekende het startschot van de vele bizarre, brute en vreselijke moorden die Sutcliffe zou plegen. Ook de fouten in deze zaak en de motieven van Sutcliffe komen aan bod. Een zeer interessante docu die door oude archiefbeelden tot leven wordt gewekt. Drie sterren.

Cast
Deze documentaire is geregisseerd door Jesse Vile en Ellena Wood (Jason Becker: Not Dead Yet).

The Ripper is vanaf 16 december 2020 op Netflix te zien. Genre: Documentaire. De serie bevat vier afleveringen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Ripper over beruchtste Britse seriemoordenaar ooit staat nu op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier