Vanavond op tv: Aandacht Voor Elkaar met Hugo de Jonge, slot Mr. Frank Visser Rijdt Visite

Vanavond op tv: Aandacht Voor Elkaar met Hugo de Jonge, slot Mr. Frank Visser Rijdt Visite
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 december

Kijktip :

Vanavond wordt in Aandacht Voor Elkaar gekeken naar initiatieven die de decembermaand wat leuker kunnen maken, en niemand minder dan minister Hugo De Jonge is te gast. Ook wordt de laatste aflevering van dit seizoen van Mr. Frank Visser Rijdt Visite uitgezonden. Maar je kunt ook kiezen voor een speciale uitzending van Keuringsdienst Van Waarde, een heerlijke actiefilm of een interessante Synaps-reportage… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Transformers

Spike
20:30 uur

In de film Transformers is Sam Witwicky (een rol van Shia LaBeouf) dolenthousiast over zijn eerste auto, maar dan blijkt dat deze bolide zichzelf kan transformeren tot een enorme robot. Deze Transformer is afkomstig van de buitenaardse planeet Cybertron, waar de goedaardige Autobots onder leiding van Optimus Prime een meedogenloze strijd voeren tegen de Decepticons van de kwade Megatron. En deze allesverwoestende strijd heeft zich nu verplaatst naar planeet Aarde...


De Grote Keuringsdienst van Waarde Test: Feestdagen

NPO 3
21:00 uur

In de feestdagenspecial van Grote Keuringsdienst Van Waarde Test ondervraagt Daan Nieber bekende deelnemers en publiek in de studio over voedsel rond de feestdagen. De test bestaat uit dertig vragen die gaan over het hele proces van voedsel rond de feestdagen. Van het bereiden, de inhoud en waar het vandaan komt. Zo wordt het een feestelijke avond vol fascinerende vragen en weetjes over producten die we allemaal wel eens kopen en bereiden tijdens de feestdagen. De rondes zijn gebaseerd op de verschillende onderdelen van de feestmaaltijden. Te beginnen bij het ontbijt en het dessert als slotstuk. In de studio doen vijf vakken met foodprofessionals de test. Ieder vak heeft zijn eigen bekende teamleider. Dat zijn:

  • Vak met toetjesmakers: meesterpatissier en -kok Rudolph van Veen
  • Vak met borrelaars: sommelier Milton Verseput
  • Vak met amateurkoks: cabaretier Howard Komproe
  • Vak met gezonde eters: schrijfster Vivian Reijs
  • Vak met vleesliefhebbers: eigenaar van een bbq-bedrijf Jord Althuizen


Decemberspecial: Aandacht voor elkaar

NPO 1
21:25 uur

In het Omroep MAX-programma Aandacht voor elkaar staan initiatieven centraal die zijn opgezet om voor jong en oud de winterfeestmaand in deze tijd wat leuker of aangenamer te maken. Martine van Os en Sybrand Niessen ontvangen inspirerende gasten die hun persoonlijke verhaal delen. Alle gasten hebben te maken gehad met corona of hebben als gevolg van de maatregelen een lastige tijd. Met de landelijke campagne Aandacht voor elkaar wordt stilgestaan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid als gevolg van de coronacrisis. Sybrand en Martine spreken ze met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Het wordt een warm en gezellig programma, dat wordt afgesloten met livemuziek.


Slot: Mr. Frank Visser rijdt Visite

SBS 6
21:30 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Mr. Frank Visser Rijdt Visite gaat Mr. Visser langs bij Peter, die al jaren last heeft van vocht en schimmel in zijn huis. Peter verhuisde vier jaar geleden naar Lelystad. De woningbouw neemt zijn klachten niet serieus, dus hoopt Peter dat Mr. Visser iets voor hem kan betekenen. Mr. Groos bezoekt Henk en Wil. Hun woongenot wordt verstoord door een glurende buurvrouw. Zij zou niet alleen gaten in de heg knippen om hen goed in de gaten te houden, maar ook een camera hebben opgehangen. Henk en Wil willen weten welke rechten ze hebben.

Stoken
Ook in deze aflevering het verhaal van Caitlin, die wordt uitgerookt door de buurvrouw. Zij houdt er namelijk van om lekker te stoken. De rook uit haar schoorsteen kom regelrecht het huis van Caitlin in. Caitlin is als de dood voor brand en longproblemen. Helaas doen de buurvrouw en de gemeente niets om Caitlin tegemoet te komen.


Synaps: Bloedmineralen, de talkroute

NPO 2
22:20 uur

Sinan Can volgt in deze Synaps-reportage in Afghanistan de route van het mineraal talk. Hij ontdekt iets waar consumenten geen idee van hebben, namelijk dat zij door het kopen van bijvoorbeeld paracetamol of cosmetica onbedoeld terrorisme financieren. Afghanistan is een van de rijkste landen ter wereld als het gaat om grondstoffen. Goud, lithium, kobalt, marmer en ook talk. Terreurgroepen als IS, al-Qaida en Taliban zijn uit op de mineralen van dat land om hun terreuracties te financieren. Vanuit de bergen, waar de talk gewonnen wordt, tot de aankomst in de haven in Rotterdam zoekt Sinan Can uit hoe terreurgroepen miljoenen aan het mineraal verdienen.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Aandacht Voor Elkaar met Hugo de Jonge, slot Mr. Frank Visser Rijdt Visite of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV