Hartverscheurende actiefilm Logan zondag 20 december te zien op Veronica

Hartverscheurende actiefilm Logan zondag 20 december te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De X-Men-franchise brengt sinds 2000 aardig wat geld in het laatje met spectaculaire en overdonderende actiefilms, maar onder leiding van regisseur James Mangold veranderde het verhaal van één van hen - Wolverine - in een diepgravende karakterstudie in Logan. Deze geweldige film is zondag te zien op Veronica en je kunt Logan streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Logan speelt zich af in de toekomst, om precies te zijn: het jaar 2029. De mutantenpopulatie is drastisch afgenomen, en de X-Men zijn ontbonden. Het vermogen van Logan/Wolverine om zichzelf te genezen neemt bovendien steeds verder af, en hij heeft zich toegewijd aan het verzorgen van de zieke Professor X (gespeeld door Patrick Stewart). Dit doet hij samen met de mutant Caliban (Stephen Merchant) in een schuilplaats in Mexico. Logan hoopt hier de rest van zijn leven in alle rust te kunnen slijten, maar een jonge mutant heeft zijn hulp nodig. Hij zal in actie moeten komen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Superheldenfilms kenmerken zich vaak door een overkill aan spectaculaire actiescènes en een flinterdun scenario. Logan doet het echter helemaal anders: de personages staan hier op de eerste plaats, en de film kijkt bijna weg als een karakterstudie met een aantal actiescènes. Dat is voor een groot deel te danken aan het scenario van regisseur Mangold, die ook fantastische films als Walk the Line en Ford v Ferrari regisseerde. De meeste lof moet echter naar het briljante acteerwerk van Hugh Jackman, Patrick Stewart en de jonge Dafne Keen gaan.

Cast
Naast Hugh Jackman (The Greatest Showman) en Patrick Stewart (Charlie's Angels) zijn ook Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?) en Dafne Keen (Ana) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Mangold.

Logan (2017) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op zondag 20 december om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, drama. Speelduur: 137 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV