Dit is de nieuwe Afrika-correspondent van RTL Nieuws

Dit is de nieuwe Afrika-correspondent van RTL Nieuws
'Ontwikkelingen in Afrika steeds belangrijker'

Nieuws :

De 29-jarige Saskia Houttuin is de nieuwe correspondent voor het RTL Nieuws in Afrika. Daarmee volgt ze Koen de Regt op, die verslaggever is geworden op de researchredactie van RTL Nieuws.

Houttuin zal vanuit haar standplaats Nairobi (Kenia) heel Afrika doorkruisen voor verhalen in de tv-uitzendingen van RTL Nieuws en de website en apps. Ze werkte eerder als radiomaker bij Bureau Buitenland op NPO Radio 1 en schreef reportages voor binnen- en buitenlandse kranten. Zo werkte ze al in Algerije, Burkina Faso, Oeganda, Senegal, de Democratische Republiek Congo en Zuid-Afrika.

:article:img

Hoofdredacteur Harm Taselaar van het RTL Nieuws is blij met de versterking van Saskia Houttuin: "Afrika is voor ons een belangrijk continent. Het ontwikkelt zich razendsnel, sneller dan we hier wel eens denken. Daar willen en moeten wij verslag van doen."

Zelf geeft ze aan: "De laatste jaren reisde ik regelmatig naar landen in Afrika om verhalen te maken over migratie. Het viel me op hoe ontwikkelingen in Afrika - zowel goede als slechte - steeds belangrijker zijn geworden voor Europa, maar ook zeker voor Nederland. Bij elke reportagereis die ik maakte, besefte ik des te meer dat ik nog lang niet ben uitgekeken op wat dit continent te bieden heeft. Ik ben dus ontzettend blij en trots dat ik vanuit standplaats Nairobi voor RTL Nieuws aan de slag mag gaan."Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV