Net5 zendt maandag 21 december Roald Dahl's The Witches uit

Net5 zendt maandag 21 december Roald Dahl's The Witches uit
Actrice Anjelica Huston zet boel op stelten als Grand High Witch

Kijktip :

Op maandag 21 december is de film The Witches (1990) te zien op Net5. Het is alweer dertig jaar geleden dat deze familie-horrorfilm uitkwam in de bioscopen. Een klein meesterwerkje, mede door baanbrekende special effects en een in en in slechte rol voor actrice Anjelica Huston. Lees hier waar je de film The Witches nog meer kunt streamen.

Een maand geleden verscheen een remake van The Witches in de bioscopen met Anne Hathaway in de hoofdrol.Lees hier onze filmrecensie van The Witches (2020).

Heksen versus Muizen
Het verhaal begint in Noorwegen, waar een oude dame genaamd Helga haar kleinzoon Luke vertelt over heksen. Luke wordt door zijn grootmoeder meegenomen naar Engeland. In het hotel waar ze verblijven is een groep heksen ingetrokken, die een duister plan smeden om de wereld van alle kinderen te verlossen. De jongen en zijn oma komen achter dit plan en proberen de heksen een halt toe te roepen.

Actrice Anjelica Huston in de film 'The Witches'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Wie zin heeft in een spannende avontuur, waarin heksen de scepter zwaaien, zit maandagavond goed. Dit mede door de sterke cast en een waanzinnige rol voor Anjelica Huston (Addams Family), die dagen lang in de grime zat als Miss Ernst alias de opperheks. Het was ook de laatste film waar Jim Henson (The Muppets) bij betrokken was. Zijn bedrijf verzorgde onder andere de special effects rondom de muizen. De scènes waarin Luke en Bruno als muis door het hotel vluchten, worden bloedstollend spannend door het lage perspectief en de snelle shots. Een magisch en soms eng avontuur is niet geschikt voor al te jonge kijkers (kijkwijzer 9 jaar).

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Cast
Naast Anjelica Huston (Addams Family Values) en Mai Zetterling (Hidden Agenda) is ook Jasen Fisher (Hook) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd Nicolas Roeg (Heart of Darkness).

The Witches wordt op 21 december om 20.30 uitgezonden op Net5. Genre: familie, Fantasie, Horror. Tijdsduur: 91 minuten. IMDb-score: 6,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV