Vanavond op tv: Sterren Op Het Doek met Tom Egbers, Top 4000 Muziekquiz met de Frogers

Vanavond op tv: Sterren Op Het Doek met Tom Egbers, Top 4000 Muziekquiz met de Frogers
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 19 december

Kijktip :

Vanavond wordt alweer de laatste uitzending van Sterren Op Het Doek van dit seizoen uitgezonden, met Tom Egbers als gast. Ook kun je kijken naar een nieuwe aflevering van de Top 4000 Muziekquiz, hierin komen René en zoon Danny Froger op bezoek. Maar je kunt ook overschakelen naar een documentaire over het Oranjehuis of over Grace Kelly, De Zandtovenaar of een goede dramafilm… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 19 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kerstverhaal: Kerst met de Zandtovenaar

NPO 3
19:30 uur

Bijna alles is anders deze kerst. Kerst met de Zandtovenaar is er wel voor de negende keer, vanaf het sprookjesachtige Kasteel De Haar bij Utrecht. Het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus wordt met zand tot leven gewekt door Nederlands bekendste zandkunstenaar: Gert van der Vijver. Artiesten als O'G3NE, Soy Kroon, Unity en Sophia Kruithof zingen mooie kerstliedjes die perfect passen in het kerstverhaal. Edson Da Graça is dit jaar de verteller, de jonge violist Marcel Sutedja en de act 'Poppetje van Papier' brengen verrassende optredens.


Nieuw: De Joden & de Oranjes

NPO 2
19:50 uur

In het tweedelige programma De Joden & de Oranjes wordt de band tussen het Oranjehuis en de Nederlandse Joodse gemeenschap besproken. Deel twee is volgende week zaterdag 26 december om 19:35 uur op NPO 2. Tijdens Dodenherdenking op 4 mei hield koning Willem Alexander een historische toespraak op de Dam. In zijn toespraak blikt de koning onder andere terug op de rol van zijn overgrootmoeder Wilhelmina die vanuit Londen ons land toesprak. Via Radio Oranje had zij nauwelijks aandacht voor de Jodenvervolging en dat doet de Joodse gemeenschap tot op de dag van vandaag pijn.
In dit tweeluik bespreken onder anderen journalist Hans Knoop, schrijver Ies Vuijsje, historicus Bart Wallet en EO-presentator Jeroen Snel de band tussen het Oranjehuis en de Nederlandse Joodse gemeenschap. Ook gaan ze in op hoe deze bijna onherstelbaar beschadigde tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en hoe de eeuwenoude relatie in de afgelopen jaren weer hersteld is.


Komedie-dramafilm: The Hundred-Foot Journey

SBS 9
20:30 uur

In de film The Hundred-Foot Journey verhuist familie Kadam van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Maar Madame Mallory gooit roet in het eten, de kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur aan de overkant protesteert tegen hun komst. Deze ruzie wordt steeds erger en escaleert. Maar zoon Hassan Kadam ontdekt zijn passie voor de Franse keuken en valt als een blok voor sous-chef Marguerite. Hij doet een poging tot bemiddelen om de twee uiteenlopende culturen dichter bij elkaar te brengen.


Sterren op het Doek: Tom Egbers

NPO 2
20:40 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Sterren op het Doek wordt presentator en journalist Tom Egbers geportretteerd. In een gesprek met Özcan Akyol praat hij over de liefde voor het oosten van het land. Ook vertelt Tom openhartig over het krijgen van een hartinfarct en wat dat met je doet. Tijdens het zijn drie kunstenaars aan het werk om een portret te maken van Tom Egbers. Aan het einde van de aflevering mag hij één schilderij kiezen en mee naar huis nemen.


Top 4000 Muziekquiz: o.a. René & Danny Froger

SBS 6
21:45 uur

In de laatste aflevering van De Top 4000 Quiz nemen vader en zoon René en Danny Froger het op tegen Karin Bloemen en Dave von Raven. Bij de quiz in kerstsfeer is het doel om zo snel mogelijk de finish te bereiken van het Top 4000 bordspel. In zijn knusse chalet ontvangt dj Gerard Ekdom vier bekende Nederlanders die het tegen elkaar opnemen. De duo's verdienen stappen op het bord door te dansen, te zingen en door heel goed te luisteren. Welk beroemd nummer speelt het draaiorgel, welke bandnaam zit in de rebus en van welk liedje is een intro te horen? Aan de hand van De Top 4000, de grootste hitlijst van Nederland waarmee Radio 10 de feestdagen inluidt, stelt Gerard de muziekkennis van zijn gasten én die van de kijkers flink op de proef.


Docu: Haar naam was Grace Kelly

NPO 2
23:15 uur

In de documentaire Haar naam was Grace Kelly over actrice Grace Kelly (1929-1982) wordt op basis van zelfgemaakte video's een beeld getoond van de echte Grace Kelly, omringd door haar kinderen, vrienden en familie. Grace Kelly werd beschouwd als een van de mooiste actrices van haar tijd. Haar huwelijk met prins Rainier van Monaco in 1952 maakte haar tot een tijdloos icoon. In hedendaagse interviews halen naasten dierbare herinneringen op aan hun geliefde Grace, die in 1982 op slechts 52-jarige leeftijd overleed na een hersenbloeding als gevolg van een auto-ongeluk.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV