Vanavond op tv: Martien Meiland in Linda's Wintermaand, docu Frontberichten, muzikaal kerstverhaal en meer

Vanavond op tv: Martien Meiland in Linda's Wintermaand, docu Frontberichten, muzikaal kerstverhaal en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 20 december

Kijktip :

Vanavond is er weer een breed aanbod op televisie. Van Linda's Wintermaand met Martien Meiland en Fidan Ekiz te gast, tot het muzikale kerstverhaal Scrooge Live. Ook kun je kijken naar de documentaire Frontbericht - Special waarin wordt teruggeblikt door artsen en verpleegkundigen op een zwaar en bewogen jaar. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 20 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Linda's Wintermaand: o.a Martien Meiland

SBS 6
20:00 uur

Linda de Mol ontvangt tv-persoonlijkheid Martien Meiland en presentatrice Fidan Ekiz op haar bank in Linda's Wintermaand voor een persoonlijk gesprek. Martien Meiland is de afgelopen jaren enorm populair geworden bij een deel van tv-kijkend Nederland. Zijn realityserie Chateau Meiland scoort schitterende kijkcijfers en ook in Wie van de 3 was hij afgelopen najaar te zien. Fidan Ekiz ging van graag geziene tafelgast naar talkshowpresentatrice. Samen met Renze Klamer presenteerde ze de opvolger van De Wereld Draait Door: De Vooravond.


Docu: Frontberichten - De Special

NPO 2
20:15 uur

Artsen verpleegkundigen in de frontlinie lieten dit voorjaar in het programma 'Frontberichten' aan Nederland zien hoe zij dagelijks streden tegen het coronavirus. Nu blikken deze vloggers terug op een zwaar en zeer bewogen jaar. Deze special gaat van start in december 2019, wanneer niemand weet wat er komen gaat en verwacht dat hen een normaal jaar te wachten staat. Als 2020 begint, en Nederland nog wintersport en carnaval beleeft, slaat de sfeer om. Het wordt steeds duidelijker dat dit virus levensbedreigend is en zich snel verspreidt. Beetje bij beetje gaat de wereld op slot en legt het virus ook ons land plat. De vloggers vertellen hoe zij dit hebben beleefd en hoe ze terugkijken op deze heftige periode. Ook zien we de pijnlijke consequenties van de maatregelen, zoals ouderen die alleen sterven.


Muzikaal kerstverhaal: Scrooge Live

NPO 1
20:25 uur

In het televisiespektakel Scrooge Live brengen bekende zangers en acteurs het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. Met deze uitzending wordt aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd. Onder anderen Remco Veldhuis, Richard Kemper, Plien van Bennekom en Simone Kleinsma doen mee aan wat lijkt op een muzikale speelfilm. Het iconische verhaal gaat over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge live opgevoerd, in volledige kerstsfeer. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen.


Docu: The Lost Lincoln

Discovery
20:30 uur

Een professionele taxateur onderzoekt of een recent ontdekte foto van Abraham Lincoln mogelijk de laatste afbeelding van de president is na de fatale schietpartij in 1865. Het lijkt erop dat er een foto bestaat van Abraham Lincoln op zijn sterfbed, vlak nadat hij is vermoord. Dat beweert althans professor Whitny Braun, die wil achterhalen in hoeverre deze unieke foto echt is. Als het waar is, is dat een van de grootste vondsten uit de Amerikaanse geschiedenis. Maar hoe kan het dan dat deze opmerkelijke foto 150 jaar verborgen is gebleven? Wie was de maker en hoe kon hij zo dicht bij Lincoln komen? En waarom heeft hij er nooit meer ruchtbaarheid aan gegeven? Het zijn vragen die Braun probeert te beantwoorden in de fascinerende documentaire The Lost Lincoln. Tot op heden waren er slechts 130 afbeeldingen van Lincoln bekend. Heeft zij de 131e gevonden?


Cabaret: Roué Verveer - Op Het Laatste Moment

RTL 4
21:16 uur

Registratie van de theatershow 'Op Het Laatste Moment' uit 2017 waarin cabaretier Roué Verveer op originele en grappige wijze een eigen kijk geeft op gebeurtenissen in zijn leven. Op Het Laatste Moment was de zevende avondvullende show van Roué Verveer en is weer precies wat je van hem verwacht: een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen, slimme improvisaties en zelfspot. Wat Verveer vooraf aan de bezoekers kon meegeven was slechts: "Waar het over zal gaan, weet ik nog niet. Gelukkig worden de beste beslissingen genomen op het laatste moment. Maar één ding is zeker: u zult, zoals gewoonlijk, met buikpijn van het lachen de zaal verlaten. Dat voel je al vanaf het eerste moment."


NPO 1
22:00 uur

Een muzikale terugblik op vijf jaar Het Kerst Muziekgala met Buddy Vedder. Met hoogtepunten van de afgelopen jaren en een gesprek met koningin Máxima over het project Méér Muziek in de Klas. Er zijn optredens van jonge muzikale talenten samen met Ilse DeLange, Ronnie Flex, Gerard Joling en André van Duin. De Grootste Schoolband van Nederland, met daarin twaalf basisschoolklassen uit alle provincies van ons land, heeft dit jaar een videoclip gemaakt van hun eigen nieuwe kerstlied. Ook is te zien hoe 'De Muzikaalste Klas van Nederland' uit het Friese Balk door Emma Heesters verrast wordt met een persoonlijk kerst-optreden.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Martien Meiland in Linda's Wintermaand, docu Frontberichten, muzikaal kerstverhaal en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier