RTL vindt grappen VI-mannen 'lomp, ongenuanceerd en controversieel'

RTL vindt grappen VI-mannen 'lomp, ongenuanceerd en controversieel'
Programma lag onder vuur na kritiek

Nieuws :

Er verandert niets aan het programma Voetbal Inside, zo hebben sponsors Gilette en Heineken besloten na een gesprek met RTL. Dat gesprek kwam er nadat documentairemaker Sunny Bergman de VI-heren aansprak. Volgens haar is het programma racistisch en homofoob.

De twee sponsoren blijven gewoon aan het programma verbonden, zo brachten ze donderdag naar buiten. René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen zijn door RTL niet aangesproken op hun uitspraken. Wel noemt een woordvoerder de grappen van de heren "lomp, ongenuanceerd en controversieel".

Johan Derksen

RTL vindt desondanks niet dat ze te ver gingen. Mochten ze over een grens gaan, spreekt de omroep hen daarop aan. "Maar dat is nog niet gebeurd", aldus RTL.

Half december ontstond er ophef nadat analist René van der Gijp meldde liever naar Darts te kijken dan naar Gordon die zou trouwen. Sunny Bergman startte een boycot en sprak de sponsoren van het programma aan op hun verantwoordelijkheid. Johan Derksen ging vervolgens kenmerkend los op de hele zaak.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op RTL vindt grappen VI-mannen 'lomp, ongenuanceerd en controversieel' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen