IJzersterke misdaadfilm Jackie Brown van Quentin Tarantino dinsdag te zien op SBS9

IJzersterke misdaadfilm Jackie Brown van Quentin Tarantino dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na de fenomenale misdaadfilms Reservoir Dogs (1992) en Pulp Fiction (1994) besloot regisseur Quentin Tarantino vooral te doen waar hij zelf zin in had. Dat resulteerde in de bijzonder vermakelijke misdaadcomedy Jackie Brown. Deze film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Jackie Brown streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Centraal in het verhaal staat Jackie Brown (gespeeld door Pam Grier), een stewardess die louche klusjes verricht voor haar baas. Tijdens het smokkel van geld wordt ze opgepakt en Brown krijgt een aanbod van de politie: samenwerken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt op te pakken, waarna ze vrijuit kan gaan. Brown weigert en belandt in de gevangenis, maar ene Max Cherry (Robert Forster) betaalt haar borgsom. Samen smeden ze een plan om beide partijen tegen elkaar uit te spelen en er zelf met een groot geldbedrag vandoor te gaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In al zijn films brengt Quentin Tarantino wel een eerbetoon aan één of meerdere genres. Met Jackie Brown haalde hij actrice Pam Grier weer voor het voetlicht, die in de jaren zeventig speelde in de zogenaamde 'blaxploitation'-films: goedkoop gemaakte actiefilms die vooral een zwart publiek aanspraken. Grier is fantastisch in de hoofdrol, maar de show wordt bijna gestolen door een grote groep fantastische bijrolspelers. Naast Forster schitteren ook Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Michael Keaton en Robert De Niro in deze heerlijke film. Kijken dus!

Cast
Naast Pam Grier (Larry Crowne) en Samuel L. Jackson (The Hateful Eight) zijn ook Robert Forster (El Camino: A Breaking Bad Movie), Bridget Fonda (A Simple Plan) en Robert De Niro (The Irishman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Jackie Brown (1997) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op dinsdag 22 december om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: comedy, misdaad. Speelduur: 154 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op IJzersterke misdaadfilm Jackie Brown van Quentin Tarantino dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier