BNNVARA verandert The Undateables in The Dateables

BNNVARA verandert The Undateables in The Dateables
'Want iedereen is dateable'

Nieuws

Het BNNVARA-programma The Undateables gaat verder als The Dateables. De omroep wil duidelijk zijn: "Iedereen is dateable." Het vijfde seizoen bevat weer veel mooie, unieke en ontroerende verhalen.

In The Dateables gaan zestien bijzondere vrijgezellen op zoek naar de liefde van hun leven. Albino, spasme, spierdystrofie, Licht Verstandelijk Beperkt, syndroom van Down of doofheid, niets staat echte liefde in de weg, maar de weg ernaartoe kan soms wat ingewikkelder zijn. In The Dateables zoeken we een ideale match voor de kandidaten en dan begint het liefdesavontuur. Met alles wat daarbij hoort: onzekerheden, kriebels, verliefdheid en soms helaas afwijzing.

Een van de deelnemers is de 28-jarige Bas. Hij heeft het Goldenharsyndroom en hij is doof. Daardoor heeft hij altijd zijn tolk Nettie aan zijn zijde staan. Ondanks zijn zichtbare beperking, heeft hij een rijk sociaal leven. Er mist echter nog één ding, en dat is een lieve, spontane vrouw waarmee hij zijn leven kan delen.

Een andere dateable is de 21-jarige Haarlemse Pien. Pien heeft een niet-aangeboren-hersenletsel nadat een cyste zich in haar hersenen heeft genesteld. Daardoor is ze slechts 1.40 meter lang, en heeft ze een slecht oriëntatie-vermogen. Omdat Pien niet alleen de straat op kan is ze afhankelijk van haar familie. Ze hoopt een meisje tegen te komen dat haar beperking accepteert en haar voor altijd de weg kan wijzen.

The Dateables is vanaf 23 januari iedere dinsdag om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Tags: doof, vrouw, liefde, albino, afwijzing, tolk, syndroom van down, hersenletsel, verstandelijk beperkt, meisje, familie, the undateables, bnnvara, vrijgezel, verliefdheid, beperking, the dateables

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »