Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding op Kerstavond bij NPO 2

Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding op Kerstavond bij NPO 2
Herman van der Zandt blikt terug op herdenkingen tijdens coronacrisis

Kijktip :

In het Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding blikt Herman van der Zandt terug op de herdenkingen die afgelopen jaar zijn gehouden naar aanleiding van 75 jaar bevrijding. In 2020 was het precies 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Heb je het Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding gemist? Kijk deze uitzending terug via Gids.tv.

Sobere herdenkingen door corona in 2020
2020 had het jaar moeten worden van grootse herdenkingen, maar door de coronacrisis ging dit allemaal niet door. Door de coronaregels waren er wel herdenkingen, maar deze waren een stuk soberder dan aanvankelijk de bedoeling was. Er mochten maar weinig mensen aanwezig zijn bij deze herdenkingen, wat voor een hele bijzondere sfeer zorgde.

4 mei herdenking op lege Dam
Herman van der Zandt kijkt terug naar het afgelopen jaar, waarin bijvoorbeeld in januari een Holocaustherdenking werd gehouden. Deze werd nog niet beïnvloed door corona. Maar 4 mei werd de Tweede Wereldoorlog door de koning herdacht op een historische lege Dam in Amsterdam. En de 5 mei-viering was deze keer lang niet zo uitbundig als andere jaren.

Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding is donderdag 24 december om 21.20 uur te zien bij NPO 2. Daarna kun je Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Jaaroverzicht Herdenkingsjaar 75 Jaar Na Bevrijding op Kerstavond bij NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV