Kerstklassieker A Christmas Carol zie je op Kerstavond op Net5

Kerstklassieker A Christmas Carol zie je op Kerstavond op Net5
Begin de Kerst écht met het beroemde Dickens-verhaal

Kijktip :

Eigenlijk is geen Kerst compleet zonder A Christmas Carol, het legendarische verhaal van Charles Dickens. Er zijn al tientallen filmversies van gemaakt, en Net5 zendt op Kerstavond de tv-film uit 1999 met Patrick Stewart uit. Hij vertolkt de onvriendelijke en soms ronduit gemene gierigaard Ebenezer Scrooge.

Het verhaal
Ebenezer Scrooge is een chagrijnige, gierige, oude man die in zijn leven nog niet veel goeds gedaan heeft. Hij denkt alleen maar aan zichzelf en aan de mogelijkheden waarop hij nog sneller nog meer geld kan verdienen. Op de nacht voor Kerst krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden zakenpartner, Marley. Marley waarschuwt Scrooge dat hij op Kerstnacht bezoek krijgt van drie geesten. De oude gierigaard denkt dat hij een nachtmerrie heeft gehad en schenkt er verder geen aandacht meer aan. Maar Kerstnacht breekt aan en zoals Marley voorspelde, krijgt Scrooge wel degelijk bezoek...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
A Christmas Carol heeft al zó veel filmadaptaties gekregen dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Grote acteurs als Alastair Sim, Albert Finney, George C. Scott en Michael Caine speelden het legendarische karakter al voordat Patrick Stewart zich eraan waagde. Ook hij zet Scrooge op fantastische wijze neer en dat is essentieel. Zonder goede Scrooge valt A Christmas Carol namelijk direct in het water. Gelukkig draven er meer goede acteurs op, zoals Richard E. Grant, Joel Grey (die we kennen van zijn Oscarwinnende rol in Cabaret) en Dominic West. Het maakt van deze tv-film het perfecte startschot voor de Kerstdagen.

A Christmas Carol (1999) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op donderdag 24 december om 18.25 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 95 minuten.

Heb je A Christmas Carol op Kerstavond gemist? Niet getreurd: de film is op Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december, om 12.20 uur nogmaals te zien op Net5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV