Kerkdiensten op Eerste Kerstdag bij NPO 2: bekijk overzicht met de vieringen

Kerkdiensten op Eerste Kerstdag bij NPO 2: bekijk overzicht met de vieringen
Kerstuitzendingen Urbi Et Orbi, de Eucharistieviering en meer

Kijktip :

Op Eerste Kerstdag kun je thuis gewoon kijken naar een kerkdienst of -viering. Door de coronacrisis zitten velen thuis zitten en blijven veel kerken leeg, maar er worden meerdere diensten op televisie uitgezonden.

Nederland Zingt
Muziek staat voor verbinding, dat is de insteek van Nederland Zingt op deze bijzondere Eerste Kerstdag. En dat is wel nodig, want door de coronamaatrelen kunnen we Kerst niet vieren op de manier zoals we dat gewend zijn. In deze uitzending worden de mooiste kerstliederen gezongen onder anderen door Joke Buis.

Nederland Zingt is vrijdag 25 december om 09.00 te zien bij NPO 2. Daarna kun je Nederland Zingt terugkijken bij Gids.tv.

Kerkdienst
In de ochtend op Eerste Kerstdag wordt de kerkdienst bij de EO vanaf 10.00 uur uitgezonden. Het gaat om een kerkdienst vanuit de kapel van het dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland. Veel plaatselijke kerkdiensten gaan nu niet door in verband met de coronacrisis, dit is de aanleiding van deze bijzondere kerkdienst.

De Kerkdienst is vrijdag 25 december om 10.00 te zien bij NPO 2. Daarna kun je Kerkdienst terugkijken bij Gids.tv.

Eucharistieviering
Op het Hoogfeest van Kerstmis wordt op 25 december de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek van de H. Nicolaas te Amsterdam uitgezonden. Mgr. Jan Hendriks is de hoofdcelebrant en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Leden van het Basilica Consort, onder leiding van Giles Brightwell. Jos Maters is de organist en de vaste gezangen zijn van delen uit de Missa in G opus 151 van Rheinberger.

De Eucharistieviering is vrijdag 25 december om 11.00 te zien bij NPO 2. Daarna kun je Eucharistieviering terugkijken bij Gids.tv.

Urbi Et Orbi
Ook dit jaar worden op Eerste Kerstdag de historische woorden Urbi Et Orbiuitgesproken, als pauselijke zegen over de stad Rome en de wereld. Deze Latijnse woorden betekenen 'aan stad en wereld' en worden door de paus uitgesproken vanaf het centrale balkon van de façade van de Vaticaanse Sint-Pietersbasiliek.

Urbi Et Orbi is vrijdag 25 december om 12.00 te zien bij NPO 2. Daarna kun je Urbi Et Orbi terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Kerkdiensten op Eerste Kerstdag bij NPO 2: bekijk overzicht met de vieringen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier