Prachtige biopic Saving Mr. Banks op 24 december te zien op Net5

Prachtige biopic Saving Mr. Banks op 24 december te zien op Net5
Tom Hanks speelt Walt Disney himself

Film :

Het bijzondere verhaal van de filmrechten van de allereerste live-action film van Walt Disney werd in 2013 verfilmd. Tom Hanks kroop daarbij op meesterlijke wijze in de huid van Disney. De hartverwarmende film Saving Mr. Banks is donderdag te zien op Net5. Ook kun je de film streamen op Disney Plus.

Lees ook waar je Mary Poppins kunt kijken deze Kerst.

Het verhaal
Al twintig jaar lang probeert Walt Disney (Tom Hanks) de rechten te vergaren van het boek “Mary Poppins” om het in een film te kunnen adapteren. De auteur, P.L. Travers (Emma Thompson), weigert echter de rechten verkopen omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Als P.L. eenmaal in geldnood terecht komt door tegenvallende verkoopcijfers van haar boek, besluit ze Walt’s aanbod in overweging te nemen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Het beste dat deze film te bieden heeft, is de rol van Tom Hanks. Hij weet de creatieve geest van Walt Disney op meesterlijke wijze neer te zetten. Dat in combinatie met de strenge, zakelijke en gefrustreerde P.L. Travers, uitstekend geportreteerd door Emma Thompson, is een "match made in heaven". Om nog maar niet te spreken over de prachtige sets, die je letterlijk in de film zuigen. Een hartverwarmende film over Marry Poppins, de familiefilm die twee zielen heeft. Vier sterren.

Cast
Naast Tom Hanks (Greyhound) en Emma Thompson (Love Actually) spelen ook Colin Farrell (In Bruges), Ruth Wilson (Locke) en Bradley Whitford (Get Out) in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Lee Hancock (The Highwaymen).

De film Saving Mr. Banks (2013) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op donderdag 24 december om 15.55 uur te zien op Net5. Daarnaast is de film te streamen via Disney+.

Herhaling
Heb je Saving Mr. Banks gemist? Niet getreurd, want de film is op Derde Kerstdag (zondag 27 december) om 01.15 uur opnieuw te zien op Net5.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV