Voorouders André Kuipers beleefden spannende avonturen

Voorouders André Kuipers beleefden spannende avonturen
Op zoek naar familiegeschiedenis

Kijktip

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Verborgen verleden gaat astronaut André Kuipers op zoek naar zijn familiegeschiedenis.

Kuiper groeide op in Amsterdam-Oost. Sommige voorouders van André hebben net als hij spannende avonturen beleefd. En overleefd, anders was André er niet geweest. Voor de ene voorvader was het al een avontuur om elke dag voldoende geld binnen te halen om te kunnen eten. Hierdoor belandde hij regelmatig in een strafinrichting in Veenhuizen. Voor anderen betekende overleven letterlijk een strijd op leven en dood tijdens heftige zeeslagen tegen de Engelsen en bloedige veldslagen in Wit Rusland in het leger van Napoleon.

Het tiende seizoen van Verborgen Verleden begon een met het verhaal van Dieuwertje Blok. In de komende weken gaan ook Irene Moors, Maurice de Hond, Richard Groenendijk en Armin van Buuren op zoek naar de geschiedenis van hun familie.

Verborgen Verleden is iedere vrijdag om 21:15 uur te zien op NPO 2.

Tags: amsterdam, rusland, leger, astronaut, armin van buuren, andre kuipers, geschiedenis, veenhuizen, avontuur, napoleon, geld, irene moors, dood, dieuwertje blok, maurice de hond, richard groenendijk, familie, verborgen verleden, voorouders, familiegeschiedenis

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »