Woensdag in Op1: Youp van 't Hek over zijn allerlaatste oudejaarsconference

Woensdag in Op1: Youp van 't Hek over zijn allerlaatste oudejaarsconference
De gasten van woensdag 23 december

Kijktip :

Het was nog even spannend of de oudejaarsconference van Youp van 't Hek door zou gaan, maar hij gaat het gelukkig gewoon doen! Vanavond vertelt hij erover in Op1. Wie zitten er vanavond nog meer aan tafel?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - woensdag 23 december

  • Terwijl we in lockdown het nieuwe jaar tegemoet gaan, staat Youp van ’t Hek voor zijn allerlaatste oudejaarsconference, genaamd: ‘Korrel zout’. Met de cabaretier blikken we alvast vooruit op zijn show en we kijken ook terug op het voorbije jaar.
  • Vanaf vrijdag 8 januari kunnen er 250.000 Nederlanders gevaccineerd worden. De ontwikkeling van het Pfizer-vaccin kostte het farmaceutische bedrijf miljarden dollars en nu is het er, goedgekeurd en wel. Hoe hebben ze ervoor gezorgd dat het vaccin ondanks de enorme tijdsdruk toch veilig genoeg is? En is het makkelijk aan te passen nu er mutaties van het virus opduiken? Medisch-directeur van Pfizer Nederland, Marc Kaptein, schuift vanavond aan bij Op1 om er alles over te vertellen.
  • Al jarenlang zet journalist/presentator Sander de Kramer zich met zijn Sunday Foundation in voor mensen in Sierra Leone. Om die reden zijn er tal van straatkinderen daar die De Kramer als hun vader beschouwen, maar één van die kinderen draagt ook dezelfde achternaam: weeskind Alpha heet nu officieel Pieter de Kramer (naar de vader van Sander) en de reden daarvoor is dat hij een zeer talentvolle profvoetballer is. Hoe dat zit vertelt Sander vanavond bij Op1.
  • Afgelopen jaar hebben militairen veel ondersteuning verleend in de strijd tegen het coronavirus. Is defensie volgens minister Ank Bijleveld ook al voorbereid op de grootschalige vaccinatie die ons te wachten staat in het nieuwe jaar? Daar vertelt minister Bijleveld vanavond alles over bij Op1. Ook vertelt ze over de Zoom-meeting die ze vandaag had met uitgezonden Nederlandse militairen in landen als Litouwen, Irak, Afghanistan en Jordanië. Welke verhalen raakten haar het meeste?

Presentatie
Op 1 wordt op woensdag 23 december gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Youp van 't Hek over zijn allerlaatste oudejaarsconference of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV