NOS Journaal Jaaroverzicht van 2020 zie je maandag 28 december op NPO 1

NOS Journaal Jaaroverzicht van 2020 zie je maandag 28 december op NPO 1
Terugblik op bizar jaar

Kijktip :

Hoewel de meeste mensen het jaar 2020 het liefst achter zich laten, is er op maandag 28 december toch nog een jaaroverzicht van het NOS Journaal te zien op NPO 1. Uiteraard is ook hierin veel tijd ingeruimd voor het coronavirus, dat ons leven dit jaar drastisch veranderde.

Jaaroverzicht NOS Journaal gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Lege straten
In dit overzicht, dat wordt gepresenteerd door Winfried Baijens, komen de eerste én tweede golf van het coronavirus uitgebreid aan bod. De besmettingsgolven zorgden voor een intelligente en harde lockdown en lege straten en pleinen. Nederland werd langzaam coronamoe, er was discussie over de aanpak van de pandemie in de maatschappij en de politiek.

Saamhorigheid
Toch was er - zeker in de eerste golf - veel saamhorigheid in Nederland om de strijd aan te binden met het virus. Het bood zelfs nieuwe kansen. Verder was 2020 ook het jaar van de verwoestende explosie in Beiroet, van de Amerikaanse verkiezingen en natuurlijk de wereldwijde Black Lives Matter-protesten. Verder is er aandacht voor kort ander nieuws dat de moeite waard is om nog even bij stil te staan.

Het jaaroverzicht van het NOS Journaal is op maandag 28 december om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna het jaaroverzicht van het NOS Journaal terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV