Verrassend vervolg Live Free or Die Hard zie je maandag op Veronica

Verrassend vervolg Live Free or Die Hard zie je maandag op Veronica
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

Na Die Hard with a Vengeance (1995) leek Bruce Willis zijn iconische personage John McClane definitief vaarwel te hebben gezegd. Twaalf jaar later verscheen er echter alsnog een vierde deel: Live Free or Die Hard. Dit verrassende én verrassend goede nieuwe hoofdstuk is maandag te zien op Veronica en je kunt Live Free or Die Hard streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
John McClane moet computernerd Matthew Farrell arresteren en op het politiebureau brengen voor verhoor. Nog voordat ze de woning van Farrell verlaten hebben, worden ze onder vuur genomen. Zich eerst niet bewust wat hen overkomt, wordt het langzamerhand duidelijk dat Farrell een hackersklus heeft gedaan voor een onbekende opdrachtgever. Hij heeft daarmee onbewust meegewerkt aan een computerprogramma om de gehele infrastructuur van Amerika plat te leggen. Brein achter deze ingenieuze aanslag is ex-veiligheidsman Thomas Gabriel, die wraak wil nemen op de Amerikaanse overheid.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Voor de echte actieliefhebber was het een daverende, maar plezierige verrassing: in 2007 zou er een vierde Die Hard-film verschijnen. Een traktatie, want de franchise gold op dat moment al als een klassieke filmreeks met enkele van de beste actiescènes aller tijden. Dit vierde deel (ook bekend onder de naam Die Hard 4.0) is nóg spectaculairder dan zijn voorgangers en valt daardoor net iets te veel in het dertien-in-een-dozijnstraatje dat Hollywood deze eeuw teistert. Niettemin is het opnieuw een feest om Willis in actie te zien als John McClane, en regisseur Len Wiseman serveert de actie met veel plezier.

Cast
Naast Bruce Willis (The Sixth Sense) en Justin Long (Galaxy Quest) zijn ook Timothy Olyphant (Once Upon a Time in Hollywood) en Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Len Wiseman.

Live Free or Die Hard (2007) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op maandag 28 december om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 128 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Verrassend vervolg Live Free or Die Hard zie je maandag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV