FOX Sports wil Eredivisie op zondagavond laten voetballen

FOX Sports wil Eredivisie op zondagavond laten voetballen
Hans Nijland: 'Daar maak je geen hond blij mee'

Sport

FOX Sports wil dat eredivisieclubs voortaan ook op zondagavond om 20:00 uur wedstrijden gaan spelen. Met name bij de algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, is dat voorstel niet goed ontvangen. Nijland heeft geen goed woord over voor het idee. “Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar. Daar maak je geen hond blij mee”, reageert hij tegen Voetbal International.

In Groningen heeft men dit seizoen al de nodige moeite om het stadion vol te krijgen. “We hebben het hartstikke goed met ons tv-contract, maar we moeten niet doorslaan. Legere stadions zijn qua uitstraling niet in het belang van FOX. Minder binding met de fans ook niet”, aldus Nijland, die van mening is dat er te weinig rekening wordt gehouden met de supporters. “Voorbeeld: Feyenoord tegen Roda JC stond geprogrammeerd op Kerstavond. Als veel katholieke Limburgers naar de mis willen. Waarom houden we daar geen rekening mee?

Matige bezetting bij een wedstrijd van FC Groningen

Nijland vindt ook dat het nieuwe seizoen van de Eredivisie niet al in augustus moet beginnen, maar pas in september. “Dit seizoen openden we tegen Heerenveen. Normaal gesproken stijf uitverkocht. Maar we hadden tweeduizend lege plekken. Want het was begin augustus. Dan ligt iedereen nog op het strand van Ameland of aan de Costa Brava.” Hij roept op om beter te luisteren naar wat de fans willen. "We moeten even heel nederig zijn. Dat overal de publieke belangstelling voor het eerst sinds mensenheugenis terugloopt, lijkt mij een wake-up call."

Tags: voetbal, eredivisie, fc groningen, hans nijland, FOX Sports, zondagavond

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »